Η τιμή του αργύρου αυξήθηκε την Πέμπτη για να συνεχίσει την πρόσφατη ανοδική του τάση, σηματοδοτώντας μια αντιστροφή της πτωτικής τάσης που σημειώθηκε από τα μέσα έως τα τέλη Απριλίου. Το γκρι μέταλλο διαπραγματευόταν στα 28,08 δολάρια ανά ουγγιά τροίας τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, σημειώνοντας άνοδο 2,75%. Ήταν μια αντανάκλαση της διάθεσης στην αγορά πολύτιμων μετάλλων την Πέμπτη, με τον χρυσό να κλείνει επίσης ένα σερί δύο ημερών για να αυξηθεί κατά 0,90% την ώρα του Τύπου. Η πλατίνα σημείωσε επίσης άνοδο με παρόμοιο περιθώριο, υπογραμμίζοντας μια θετική αίσθηση προς τα ασφαλή περιουσιακά στοιχεία. Η τιμή του ασημιού αυξήθηκε κατά περίπου 6% αυτή την εβδομάδα.

Γενικά, η κλίση προς το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται από την αυξανόμενη γεωπολιτική ένταση στη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ και η Χαμάς είναι φαινομενικά μακριά από το να βάλουν ένα τέλος στον επτάμηνο πόλεμο τους, παρά το γεγονός ότι η Χαμάς έχει συμφωνήσει στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου. Το Ισραήλ έχει απορρίψει τη συμφωνία και επιμένει ότι θα προχωρήσει σε χερσαία επίθεση στη Ράφα.

Το δολάριο ΗΠΑ βρίσκεται υπό πίεση αφού η αμερικανική οικονομία δημοσίευσε ένα ακόμη σύνολο αδύναμων στοιχείων. Τα στοιχεία για τις αρχικές αξιώσεις εργασίας αυξήθηκαν σε 231.000 από 209.000 και ξεπερνώντας το προβλεπόμενο αριθμό των 212.000. Επιπλέον, η τιμή του αργύρου υποστηρίζεται από την πτώση των αμερικανικών ομολόγων. Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων αναφοράς παρέμειναν στάσιμες κάτω από το 4,500% αυτή την εβδομάδα, αυξάνοντας τη γοητεία των πολύτιμων μετάλλων. Κοιτάζοντας το μέλλον, το ζεύγος συναλλαγών XAUUSD είναι πιθανό να παραμείνει σε ανοδική τάση, ειδικά εν όψει της έλλειψης μακροοικονομικών στοιχείων την Παρασκευή. Ωστόσο, το μέλος της Federal Reserve, Michelle W. Bowman, πρόκειται να μιλήσει την Παρασκευή θα μπορούσε να δώσει νέα ώθηση στο ζευγάρι.

 

 

Τεχνική ανάλυση

Η δυναμική στην τιμή του αργύρου σηματοδοτεί τον έλεγχο από τους αγοραστές, με το pivot στο 27,94. Η συνέχιση αυτής της ορμής είναι πιθανό να σπάσει την αντίσταση στο 28,22, θέτοντας το ρυθμό στη δοκιμή 28,45 σε επέκταση. Από την άλλη πλευρά, η μετακίνηση κάτω από το 27,94 πιθανότατα θα ευνοήσει τους πωλητές να πάρουν τον έλεγχο, με την πρώτη υποστήριξη πιθανότατα στο 27,67. Η συνέχιση αυτής της δυναμικής πιθανότατα θα σπάσει την υποστήριξη και θα ευνοήσει τους πωλητές να μετακινήσουν την τιμή στο 27,43.

AGORA-XRYSOU.COM

  • Ελ. Βενιζέλου 53, Πειραιάς
    Τηλ.: 211.1825001 & 697.2027740
    Βρείτε μας στο χάρτη
  • Κολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
    Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740

Share this post