Το ασήμι παραμένει ανθεκτικό

28/04/2024

 • Το ασήμι παραμένει ανθεκτικό: Παρά την ήπια ανοδική προκατάληψη, διατηρήθηκε περίπου στα 27,62 $ εν μέσω κλίματος κινδύνου και ασθενέστερου USD.
 • Οι οικονομικοί δείκτες των ΗΠΑ ευνοούν το ασήμι: Η βραδύτερη ανάπτυξη του ΑΕΠ, ο αυξανόμενος πληθωρισμός ενισχύουν την ελκυστικότητα του ασημιού.
 • Οι γεωπολιτικές εντάσεις περιορίζουν την ανοδική πορεία του ασημιού: Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή μετριάζουν τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια, περιορίζοντας τα πιθανά κέρδη του ασημιού.

Επισκόπηση της αγοράς

Το ασήμι (XAG/USD) κατάφερε να κερδίσει κάποια θετική έλξη και παρέμεινε σε καλή προσφορά γύρω στα 27,6195, φτάνοντας στο υψηλό εντός της ημέρας στα 27,6765. Ωστόσο, η ήπια ανοδική μεροληψία μπορεί να αποδοθεί στο κλίμα της αγοράς για τον κίνδυνο, χάρη στο ασθενέστερο ΑΕΠ των ΗΠΑ και την άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, που ασκούν πίεση στο κλίμα της αγοράς καθώς σηματοδοτούν πιθανές οικονομικές προκλήσεις στο μέλλον.

Επιπλέον, η πτώση του δολαρίου ΗΠΑ, λόγω των χαμηλών οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ, θεωρήθηκε ως ένας άλλος βασικός παράγοντας που βοήθησε την τιμή του ασημιού να παραμείνει στην προσφορά.

Οικονομικοί δείκτες των ΗΠΑ και απόδοση αργύρου

Στο μέτωπο των ΗΠΑ, η έκθεση για το ΑΕΠ έδειξε επιβράδυνση της ανάπτυξης και αύξηση του πληθωρισμού, ωφελώντας το ασήμι ως αντιστάθμιση. Ωστόσο, η πτωτική απόδοση του δολαρίου ΗΠΑ ενίσχυσε τα κέρδη του αργύρου εν μέσω προσδοκιών για σύσφιξη της Fed. Οι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα διατηρήσει υψηλότερα επιτόκια λόγω του επίμονου πληθωρισμού, υποστηρίζοντας τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και το USD.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ των ΗΠΑ για το πρώτο τρίμηνο ήταν χαμηλότερος από τις προσδοκίες στο 1,7%, κάτω από το 3,4% του προηγούμενου τριμήνου, υποδηλώνοντας βραδύτερη οικονομική επέκταση. Ο δείκτης τιμών του ΑΕΠ εκτοξεύτηκε στο 3,1%, σηματοδοτώντας πεισματικά υψηλό πληθωρισμό, κρατώντας πιθανότατα την Ομοσπονδιακή Τράπεζα επιφυλακτική σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων και να κάνει το USD πιο ελκυστικό για τους ξένους επενδυτές. Η πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο ανέρχεται στο 58,2%.

Επιπλέον, οι βασικές προσωπικές δαπάνες κατανάλωσης αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, αυξημένες κατά 3,7% στο QoQ, αντανακλώντας τις αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις. Θετικά στοιχεία προέκυψαν επίσης στις Αρχικές Αιτήσεις Ανεργίας, με πτώση στις 207 χιλιάδες, και στις Εκκρεμείς Πωλήσεις Κατοικίας, αυξημένες κατά 3,4% MoM τον Μάρτιο. Οι έμποροι προτιμούν να περιμένουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη διαδρομή μείωσης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) πριν τοποθετήσουν ισχυρά στοιχήματα.

Επίδραση των οικονομικών παραγόντων των ΗΠΑ στην τιμή του αργύρου

Στο γεωπολιτικό μέτωπο, η άμβλυνση των ανησυχιών για επιδείνωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή αποδυναμώνει την ελκυστικότητα του ασημιού ως καταφύγιο, περιορίζοντας πιθανώς τις δυνατότητές του για κέρδη. Αυτό, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, συμβάλλει στο να βάλετε ένα καπάκι στην κορυφή για το ασήμι.

Οι πρόσφατες στρατιωτικές ενέργειες μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν στη Μέση Ανατολή έχουν κάνει την περιοχή τεταμένη. Το Ισραήλ χτύπησε το προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό και το Ιράν ανταπέδωσε, αλλά οι επιθέσεις δεν έχουν οδηγήσει ακόμη σε μεγάλο πόλεμο. Και οι δύο πλευρές θέλουν να δείξουν τη δύναμή τους χωρίς να ξεκινήσουν μια σύγκρουση πλήρους κλίμακας, αλλά δοκιμάζουν η μία τις ικανότητες της άλλης.

Ως εκ τούτου, η τεταμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, που χαρακτηρίζεται από πρόσφατες στρατιωτικές ενέργειες Ισραήλ-Ιράν, δεν έχει επηρεάσει σημαντικά την τιμή του αργύρου.

Πρόβλεψη τιμής αργύρου

Η ημερήσια τεχνική προοπτική για το ασήμι αποκαλύπτει τιμή 27,55 $, σημειώνοντας ελαφρά άνοδο 0,52%. Τα βασικά επίπεδα τιμών περιλαμβάνουν ένα σημείο περιστροφής των 27,64 $, με την άμεση αντίσταση να σημειώνεται στα 28,79 $ και τις επόμενες αντιστάσεις στα 29,57 $ και 30,33 $. Τα επίπεδα άμεσης υποστήριξης παρατηρούνται στα $26,52, ακολουθούμενα από $25,68 και $24,72.

Οι τεχνικοί δείκτες δείχνουν μια θετική τάση, με τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο 50 ημερών να βρίσκεται στα 27,63 $ και τον εκθετικό κινητό μέσο όρο 200 ημερών στα 26,54 $. Η τρέχουσα ανοδική γραμμή τάσης υποστηρίζει τη δυνατότητα για συνέχιση της ανοδικής τάσης. Είναι κρίσιμο να παρακολουθείτε το επίπεδο των 27,64 $, καθώς ένα διάλειμμα κάτω θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια σημαντική καθοδική κίνηση των τιμών.

AGORA-XRYSOU.COM

 • Ελ. Βενιζέλου 53, Πειραιάς
  Τηλ.: 211.1825001 & 697.2027740
  Βρείτε μας στο χάρτη
 • Κολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
  Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740

Share this post