Ο χρυσός υποχωρεί ξανά στα 2.300 δολάρια

Ο χρυσός σημείωσε ένα αξιοπρεπές άλμα από τη Fed χθες καθώς αυξήθηκε από τα 2.300 δολάρια στα 2.328 δολάρια. Η κίνηση ξεθώριασε αρκετά γρήγορα πριν από μια αργή ώθηση στα 2.325 $ και πάλι στην Ασία σήμερα. Ωστόσο, οι πωλητές έχουν την ευκαιρία να διατηρήσουν την αρνητική πίεση από την Παρασκευή την περασμένη εβδομάδα. Έχουν φτάσει κοντά στον κινητό μέσο όρο των 200 ωρών

Αυτό συμβαίνει και πάλι στις τελευταίες συνεδριάσεις, με τη δράση των τιμών να υποχωρεί πλέον και από τον κινητό μέσο όρο των 100 ωρών (κόκκινη γραμμή). Αυτό υποδηλώνει ότι η βραχυπρόθεσμη μεροληψία είναι πιο πτωτική με τον χρυσό να κοιτάζει πίσω προς το όριο των 2.300 $.

Το χαμηλό χθες στα 2.281 $ θα είναι κάτι που πρέπει να παρακολουθήσετε όσον αφορά τη βραχυπρόθεσμη υποστήριξη κάτω από το επίπεδο.

Λοιπόν, τι ακολουθεί για τον χρυσό;

Καθώς κοιτάμε προς τα τελευταία στάδια της εβδομάδας, όλα αφορούν τα αυριανά δεδομένα των ΗΠΑ. Έχουμε την αναφορά θέσεων εργασίας στο επίκεντρο αλλά και την αναφορά PMI υπηρεσιών ISM μετά επίσης. Αυτά θα είναι βασικά σημεία ενεργοποίησης για να ενεργήσουν τόσο οι αγοραστές όσο και οι πωλητές, ανάλογα με το τι λαμβάνουμε από τις κυκλοφορίες.

Στο πλαίσιο αυτής της εβδομάδας, ο χρυσός θέλει να σημειώσει εβδομαδιαίες πτώσεις για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο. Έχει μειωθεί κατά περίπου 1,4% αυτή την εβδομάδα, αλλά αυτό είναι πριν φτάσουμε στο σύνολο δεδομένων αύριο.

Δεν θα υποστηρίξω ότι έχουμε καθυστερήσει μια διόρθωση/διόρθωση σε χρυσό μετά την ανοδική πορεία τους τελευταίους δύο μήνες. Ωστόσο, στη γενικότερη εικόνα, ο χρυσός έχει ακόμα πολλά, ειδικά από τη στιγμή που οι έμποροι έχουν ήδη επιστρέψει ένα μεγάλο μέρος των μειώσεων των επιτοκίων της Fed μέχρι στιγμής φέτος. Έτσι, εάν η Fed πρόκειται να ανοίξει ξανά το μονοπάτι τους επόμενους μήνες, αυτό θα είναι ένας δομικός άνεμος για τον χρυσό

AGORA-XRYSOU.COM

  • Ελ. Βενιζέλου 53, Πειραιάς
    Τηλ.: 211.1825001 & 697.2027740
    Βρείτε μας στο χάρτη
  • Κολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
    Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740

Share this post