Πρόβλεψη τιμής αργύρου:

  • Πρόβλεψη τιμής αργύρου: Η XAG/USD βρίσκει υποστήριξη κοντά στα $30, αλλά μένει αδύναμη εν μέσω σταθερού δολαρίου ΗΠΑ

  • Η τιμή του ασημιού σταθεροποιείται πάνω από τα 30,00 $, αλλά είναι επιρρεπής σε περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις εν μέσω πολλών αντίθετων ανέμων.
  • Το δολάριο ΗΠΑ ενισχύεται καθώς η Fed υποστηρίζει τη διατήρηση των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  • Οι ισχυρές οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ επηρέασαν αρνητικά τις προοπτικές μείωσης των επιτοκίων της Fed για τον Σεπτέμβριο.

Η τιμή του αργύρου  βρίσκει προσωρινή στήριξη κοντά στην ψυχολογική υποστήριξη των 30,00 $ στην ευρωπαϊκή συνεδρίαση της Παρασκευής, μετά από απότομο sell-off στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις. Οι προοπτικές για την τιμή του αργύρου είναι ακόμα αβέβαιες καθώς οι επενδυτές χάνουν την εμπιστοσύνη τους για την επιστροφή της  (Fed) στην ομαλοποίηση της πολιτικής στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Το εργαλείο CME FedWatch δείχνει ότι η πιθανότητα για μειώσεις επιτοκίων τον Σεπτέμβριο έχει μειωθεί στο 53% από 64% που καταγράφηκε πριν από μια εβδομάδα. Τα μειωμένα στοιχήματα μείωσης των επιτοκίων της Fed είναι το αποτέλεσμα των σχολίων της επιθετικής Fed για τα επιτόκια και τις αισιόδοξες οικονομικές προοπτικές των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ). Οι αξιωματούχοι της Fed έχουν ανακοινώσει την ανάγκη να διατηρηθούν τα επιτόκια στα σημερινά τους επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έως ότου λάβουν στοιχεία ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει σταθερά στο επιθυμητό επιτόκιο του 2%.

Οι οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ έχουν βελτιωθεί καθώς η πρώιμη έκθεση του S&P Global PMI για τον Μάιο έδειξε ότι τόσο ο PMI παραγωγής όσο και ο PMI υπηρεσιών ξεπέρασαν εκπληκτικά τις προηγούμενες μετρήσεις τους.

Ο Chris Williamson, Chief Business Economist της S&P Global Market Intelligence, σχολίασε τα στοιχεία: «Η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ επιταχύνθηκε ξανά μετά από δύο μήνες βραδύτερης ανάπτυξης, με τα πρώτα στοιχεία PMI να σηματοδοτούν την ταχύτερη επέκταση για λίγο περισσότερο από δύο χρόνια τον Μάιο. Τα στοιχεία επαναφέρουν την αμερικανική οικονομία σε τροχιά για άλλη μια σταθερή αύξηση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο».

Ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ (DXY) παρουσιάζει ισχύ κοντά στο 105,00 λόγω της επιθετικής στάσης της Fed για τις προοπτικές των επιτοκίων και των σταθερών οικονομικών προοπτικών των ΗΠΑ. Στο μέλλον, οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στα δεδομένα Παραγγελιών Διαρκών Αγαθών των ΗΠΑ για τον Απρίλιο, τα οποία θα δημοσιευθούν στις 12:30 GMT. Οι παραγγελίες φρέσκων διαρκών αγαθών εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά 0,8% μετά την αύξηση 2,6% τον Μάρτιο.

AGORA-XRYSOU.COM

  • Ελ. Βενιζέλου 53, Πειραιάς
    Τηλ.: 211.1825001 & 697.2027740
    Βρείτε μας στο χάρτη
  • Κολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
    Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740

Share this post