Τιμή Παλλαδίου

13/12/2019/

Πόσο κοστίζει το Παλλάδιο

Tο παλλάδιο κινείται κοντά σε επίπεδα-ρεκόρ, έχοντας φτάσει τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά, καθώς οι αυστηρότεροι κανόνες για την ποιότητα του αέρα αυξάνουν τη ζήτηση για το μέταλλο που χρησιμοποιείται στις συσκευές ελέγχου ρύπων των οχημάτων, με τις τιμές να έχουν ενισχυθεί σε ποσοστό πάνω από 40% φέτος.

H τιμή spot για το παλλάδιο ήταν σταθερή στα 1.800,09 δολάρια ανά ουγγιά στις 10:22 π.μ. στη Σιγκαπούρη, μετά το υψηλότερο σημείο της Δευτέρας στα 1.810,20. Το μέταλλο, που εξορύσσεται στη Νότια Αφρική και τη Ρωσία, έχει σημειώσει άνοδο κατά τα τελευταία έξι συνεχόμενα τρίμηνα.

 

Τι διαμορφώνει την τιμή στο Παλλάδιο

Αν και οι πωλήσεις αυτοκινήτων έχουν υποχωρήσει, οι αυστηρότεροι περιβαλλοντικοί νόμοι στην Ευρώπη και την Κίνα αυξάνουν την κατανάλωση, σύμφωνα με την Australia & New Zealand Banking Group. Η παραγωγή αναμένεται να συνεχίσει να υστερεί έναντι της χρήσης μέχρι το 2020, δήλωσε η αναλύτρια του Bloomberg Intelligence, Eily Ong Σημείωση. Οι εικασίες ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα βρίσκονται πιο κοντά σε προς μια εμπορική συμφωνία συνέβαλαν επίσης στην άνοδο των τιμών τη Δευτέρα.

«Αυτή η στενότητα στην αγορά του παλλάδιου εξακολουθεί να αποτελεί τον κύριο οδηγό», δήλωσε ο Ryan McKay, αναλυτής βασικών προϊόντων στην TD Securities, από το Τορόντο. «Υπάρχει επίσης το καλύτερο κλίμα στο σύμπλεγμα των βιομηχανικών μετάλλων. Αυτό βοηθά επίσης».

Η παραγωγή ορυκτών μετάλλων της οικογένειας της πλατίνας στη Νότια Αφρική συρρικνώθηκε στο μεγαλύτερο ποσοστό εδώ και 18 μήνες τον Αύγουστο, ενώ η ανάπτυξη στη Ρωσία παρέμεινε ασταθής τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης. Οι διακοπές ρεύματος στη Νότια Αφρική συνέβαλαν στην επιδείνωση των προοπτικών εφοδιασμού.

Πλατίνα και Παλλάδιο

Υπάρχει ανησυχία ότι η υψηλή τιμή του παλλάδιου θα μπορούσε να οδηγήσει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να βρουν υλικά με χαμηλότερο κόστος, αλλά μέχρι στιγμής δεν συμβαίνει αυτό. Η πλατίνα, ένα φθηνότερο αδελφό μέταλλο που χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό σε οχήματα ντίζελ, αναφέρεται συχνά ως πιθανή εναλλακτική λύση, αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι απαιτούνται τεχνολογικές εξελίξεις προτού να μπορέσει να πιάσει τις επιδόσεις καταλυτικών μετατροπέων με βάση το παλλάδιο, σύμφωνα με την Johnson Matthey Plc, που παράγει τις συσκευές.

Σε άλλα πολύτιμα μέταλλα, ο χρυσός προς άμεση παράδοση μεταβλήθηκε ελάχιστα στα 1.492,30 δολάρια ανά ουγγιά, αφού είχε υποχωρήσει κατά 0,8% τη Δευτέρα, καθώς η αισιοδοξία για τις προοπτικές μίας εμπορικής συμφωνίας συνέβαλε στην ώθηση των αμερικανικών μετοχών σε επίπεδα-ρεκόρ. Το ασήμι ο χρυσός και η πλατίνα υποχώρησαν.

Παλλάδιο πολύτιμα μέταλλα


AGORA-XRYSOU.COM

  • Ελ. Βενιζέλου 53, Πειραιας
    Τηλ.: 211.1825001 & 6930.408885
    Βρείτε μας στο χάρτη
  • kολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
    Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740

 

Share this post