Πρόβλεψη τιμών αργύρου:

Πρόβλεψη τιμών αργύρου: Οι πωλητές ανταποκρίνονται στην αξιολόγηση της νομισματικής πολιτικής της Fed

Βασικά σημεία:

  • Οι τιμές του αργύρου υποχωρούν καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τη μετατόπιση της πολιτικής της Fed.
  • Η απόφαση της Fed να διατηρήσει τα επιτόκια βαραίνει αρχικά το ασήμι.
  • Τα αυξημένα επιτόκια συμβάλλουν στην καθοδική πίεση στο ασήμι.

Σε αυτό το άρθρο:

  • Ασήμι

    -0.83%

Οι τιμές του αργύρου αντιδρούν στις προοπτικές νομισματικής πολιτικής της Fed

Οι τιμές του ασημιού υποχώρησαν την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν το ενδεχόμενο χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την εκτίμηση της Federal Reserve ότι η πρόοδος στον πληθωρισμό έχει σταματήσει και τα επιτόκια είναι πιθανό να παραμείνουν υψηλά.

Οι ειδικοί ανταλλάσσουν ασήμι με την AvaTrade

Οι συναλλαγές CFD και FX Options ενέχουν κίνδυνο και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλεια του κεφαλαίου σας.

Το σήμα της Fed για τις μειώσεις επιτοκίων

Η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια την Τετάρτη και η ένδειξη της συνεχιζόμενης τάσης προς ενδεχόμενη μείωση του κόστους δανεισμού επιβάρυνε τις τιμές του ασημιού. Ωστόσο, ο ανεξάρτητος αναλυτής Ross Norman σημείωσε ότι η καθυστέρηση στις μειώσεις των επιτοκίων μέχρι αργότερα μέσα στο έτος είχε αρχικά πτωτική επίδραση στο ασήμι, αλλά στη συνέχεια αύξησε τις τιμές καθώς το δολάριο αποδυναμώθηκε.

Αντίδραση αγοράς και στάση της Fed

Οι τιμές του αργύρου υποχώρησαν καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στη στάση της Fed για τη νομισματική πολιτική, με πτωτικό κλίμα να επικρατεί εν μέσω αβεβαιότητας γύρω από τον πληθωρισμό και τα επιτόκια. Οι τιμές spot αυξήθηκαν κατά 1,4% την Τετάρτη εν μέσω υποχώρησης του δολαρίου ΗΠΑ και των αποδόσεων του δημοσίου. Ωστόσο, η αγορά σημείωσε εκ νέου σχεδόν τα μισά από αυτά τα κέρδη σε επόμενες συνεδριάσεις συναλλαγών, αντανακλώντας την αστάθεια στην αγορά. Ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell τόνισε ότι οποιεσδήποτε μελλοντικές προσαρμογές των επιτοκίων θα εξαρτώνται από δεδομένα, υποδηλώνοντας ότι μια αύξηση των επιτοκίων είναι απίθανη στο άμεσο μέλλον.

Επιπτώσεις των αυξημένων επιτοκίων

Η προοπτική διατήρησης υψηλών επιτοκίων αυξάνει το κόστος ευκαιρίας της κατοχής περιουσιακών στοιχείων χωρίς απόδοση, όπως το ασήμι, συμβάλλοντας σε καθοδική πίεση στις τιμές.

Μελλοντική καθοδήγηση και ανησυχίες για τον πληθωρισμό

Οι παρατηρήσεις του Πάουελ για τον πληθωρισμό υπογράμμισαν την προσεκτική προσέγγιση της Fed, αναγνωρίζοντας ότι ενώ ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός, η περαιτέρω πρόοδος στη μείωσή του είναι αβέβαιη. Η Fed ανακοίνωσε επίσης ένα σχέδιο για την επιβράδυνση του ρυθμού της ποσοτικής σύσφιξης, η οποία αναμένεται να ενισχύσει σταδιακά τις νομισματικές συνθήκες.

Market Outlook και Data Watch

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τα οικονομικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των παραγγελιών εργοστασίων, των εμπορικών ισοζυγίων και των εβδομαδιαίων αρχικών αιτημάτων ανεργίας , εν αναμονή της έκθεσης για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής τον Απρίλιο. Αυτοί οι δείκτες θα παρέχουν πληροφορίες για την κατεύθυνση της οικονομίας των ΗΠΑ και τον πιθανό αντίκτυπό της στις μελλοντικές πολιτικές αποφάσεις της Fed.

Συνοπτικά, οι τιμές του αργύρου υποχώρησαν καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στη στάση της Fed για τη νομισματική πολιτική, με ένα πτωτικό κλίμα να επικρατεί εν μέσω αβεβαιότητας γύρω από τον πληθωρισμό και τα επιτόκια.

Τεχνική ανάλυση

Ημερήσιο ασήμι (XAG/USD)Η αντίδραση του Σίλβερ την Πέμπτη υποδηλώνει ότι το χθεσινό ενδοημερήσιο ράλι πιθανότατα τροφοδοτήθηκε από τη σύντομη κάλυψη. Η σημερινή δράση τιμών υποδηλώνει ότι οι επενδυτές αναζητούν αξία και αυτή η αναζήτηση ξεκινά με μια δοκιμή του κινητού μέσου όρου 50 ημερών στα 25,69 $.

Όχι μόνο ο MA 50 ημερών ελέγχει την ενδιάμεση ανοδική τάση, αλλά είναι επίσης μια πιθανή υποστήριξη και το σημείο ενεργοποίησης για μια επιτάχυνση προς τα κάτω. Περιττό να πούμε ότι είναι η τιμή που πρέπει να παρακολουθήσετε την Πέμπτη.

AGORA-XRYSOU.COM

  • Ελ. Βενιζέλου 53, Πειραιάς
    Τηλ.: 211.1825001 & 697.2027740
    Βρείτε μας στο χάρτη
  • Κολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
    Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740

Share this post