Εβδομαδιαία αναφορά αγοράς

Η τρέχουσα ανοδική δυναμική είναι μια εξαιρετική εξέλιξη, με τις τιμές του χρυσού να φτάνουν σε νέα υψηλά καθημερινά. Τα επίπεδα ρεκόρ που πρόσφατα έμοιαζαν ακόμα ανέφικτα κλιμακώνονται, το ένα μετά το άλλο. Ένα νέο υψηλό όλων των εποχών πιθανότατα θα επιτευχθεί πριν από τη δημοσίευση αυτού του άρθρου. Η κύρια κινητήρια δύναμη: οι εκλογές στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου. Επιπλέον, η αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα των εκλογών και οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν αναγκάζουν τους επενδυτές να αναζητήσουν ασφαλή καταφύγια. Οι συζητήσεις για το αυξανόμενο εθνικό χρέος (ειδικά, αλλά όχι αποκλειστικά, στις ΗΠΑ) παραμένουν πολύ επίκαιρες. Οι τιμές του χρυσού επωφελούνται επομένως από την τάση των επενδυτών για ένα περιουσιακό στοιχείο που θα μπορούσε να έχει υψηλή ζήτηση καθώς οι δείκτες χρέους αυξάνονται.

Η ζήτηση χρυσού παραμένει υψηλή

Το γεγονός ότι ο χρυσός έχει εξαιρετικά υψηλή ζήτηση παρά την απότομη αύξηση των αποδόσεων και την ανατίμηση του δολαρίου ΗΠΑ είναι αξιοσημείωτο. Οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου αυξήθηκαν και πάλι πάνω από το όριο του 4,2 τοις εκατό και το ευρώ υποχώρησε στο 1,0791 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ χθες. Τόσο οι αποδόσεις όσο και το δολάριο ΗΠΑ έφθασαν έτσι σε επίπεδα που παρατηρήθηκαν τελευταία φορά στα τέλη Ιουλίου/αρχές Αυγούστου, πριν από τη σύντομη αναταραχή της αγοράς. Εκείνη την εποχή, ο χρυσός διαπραγματευόταν στα 2.400 δολάρια ΗΠΑ ανά ουγγιά.

Σήμερα, η κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική. Το πρωί της περασμένης Πέμπτης, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύτηκε στα 2.679 δολάρια ΗΠΑ ανά ουγγιά. Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, είχε σκαρφαλώσει σταθερά στις 2.740 – σημειώνοντας το ένα υψηλό ρεκόρ μετά το άλλο και διορθώνοντας ελαφρά στις 2.715 εντός της ημέρας. Αυτό, ωστόσο, φαίνεται ότι ήταν μια ανάσα πριν τον επόμενο δίσκο. Σήμερα το πρωί, ο χρυσός σκαρφάλωσε στα 2.753 US$ και ξεκίνησε τις ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις σε αυτό το επίπεδο περίπου.

Xetra-Gold στο υψηλό όλων των εποχών

Η Xetra-Gold εκτινάχθηκε επίσης από το ένα υψηλό ρεκόρ στο άλλο, και λόγω του ασθενέστερου ευρώ, η άνοδός του ήταν πιο έντονη, σκαρφαλώνοντας από τα 79,30 € ανά γραμμάριο το πρωί της περασμένης Πέμπτης στις 81,60 χθες το απόγευμα, σημειώνοντας έτσι ένα νέο υψηλό όλων των εποχών. Η τιμη αναμένεται να ξεκινήσει την ευρωπαϊκή ημέρα διαπραγμάτευσης με περίπου 81,95 € ανά γραμμάριο, υπό την προϋπόθεση ότι το επίπεδο στις 8:00 σήμερα το πρωί θα παραμείνει αμετάβλητο και έτσι θα ξεκινήσει τις συναλλαγές με νέο υψηλό όλων των εποχών.

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στις αμερικανικές εκλογές

Οι αμερικανικές εκλογές και το αποτέλεσμά τους πιθανότατα θα κυριαρχήσουν στις χρηματοπιστωτικές αγορές τις επόμενες εβδομάδες. Την επόμενη εβδομάδα, οι επενδυτές θα δώσουν επίσης προσοχή στη δημοσίευση σημαντικών στοιχείων, όπως οι τιμές καταναλωτή Οκτωβρίου στην ευρωζώνη και τα στοιχεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ, τα οποία είναι επίσης πιθανό να έχουν κάποια συνάφεια με την αγορά.

Ευχή , ο χρυσός Οκτώβριος και οι τιμές του χρυσού να συνεχίσουν να ζεσταίνουν τις καρδιές και τα χαρτοφυλάκια των επενδυτών καθώς πλησιάζουμε στους πιο σκοτεινούς σκώρους του έτους.

  • AGORA-XRYSOU.COM
  • Κολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
    Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740

 

Share this post