Η τιμή του χρυσού κερδίζει

Ημερήσια πρόβλεψη για χρυσό (XAU): Η ανοδική τάση παραμένει σταθερή καθώς το δολάριο ΗΠΑ αποδυναμώνεται λόγω ελπίδων για μείωση επιτοκίων

Βασικά σημεία:

  • Η τιμή του χρυσού κερδίζει δυναμική κοντά στα 2.645 δολάρια καθώς οι επενδυτές αναμένουν πιθανές μειώσεις των επιτοκίων της Federal Reserve εν μέσω αδυναμίας της αγοράς εργασίας.
  • Τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ περιορίζουν το ράλι του χρυσού, με το δολάριο να αντιμετωπίζει πιέσεις καθώς αυξάνονται οι ελπίδες για μείωση των επιτοκίων.
  • Χρυσός που υποστηρίζεται από το μοτίβο “Three White Soldiers”. Το ανοδικό συναίσθημα παραμένει πάνω από τα 2.635 $ pivot με στόχο την αντίσταση 2.659 $.

Επισκόπηση αγοράς

Ο χρυσός συνέχισε την ανοδική του δυναμική για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την Παρασκευή, διαπραγματευόμενος γύρω στα 2.645 δολάρια. Το ράλι οφείλεται κυρίως στις αυξανόμενες προσδοκίες ότι η Federal Reserve μπορεί να συνεχίσει να μειώνει τα επιτόκια εν μέσω ενδείξεων αδυναμίας της αγοράς εργασίας.

Το δολάριο ΗΠΑ έχει υποχωρήσει, διαπραγματεύοντας κάτω από τα υψηλά του στα μέσα Αυγούστου. Ωστόσο, τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα .Η τιμή του χρυσού κερδίζει για μια πιο επιθετική μείωση των επιτοκίων, παρέχοντας κάποια στήριξη στο δολάριο και περιορίζοντας τις ανοδικές δυνατότητες του χρυσού.

Το δολάριο ΗΠΑ αποδυναμώνεται καθώς τα στοιχήματα μείωσης των επιτοκίων αυξάνονται

Το δολάριο ΗΠΑ παραμένει υπό πίεση καθώς η αγορά αναμένει πρόσθετες μειώσεις επιτοκίων, παρά το γεγονός ότι η αγορά εργασίας δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Ένα ασθενέστερο δολάριο συνήθως ωφελεί τον χρυσό, καθώς μειώνει το κόστος του μετάλλου για τους αγοραστές που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα.

Από την άλλη πλευρά, πρόσφατα στοιχεία από το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ έδειξαν ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) αυξήθηκε 2,4% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, ενώ ο βασικός ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 3,3%.

Αυτά τα στοιχεία ανέβασαν για λίγο το δολάριο σε υψηλό δύο μηνών, αλλά τα κέρδη γρήγορα έσβησαν καθώς οι έμποροι έστρεψαν την εστίασή τους πίσω στις πιθανές μειώσεις των επιτοκίων.

Η αγορά αναμένει την έκθεση PPI των ΗΠΑ εν μέσω ασταθούς κλίματος

Οι επενδυτές παρακολουθούν τώρα με ενδιαφέρον την επικείμενη έκθεση για τον Δείκτη Τιμών Παραγωγού των ΗΠΑ (PPI), η οποία θα μπορούσε να δώσει τον τόνο για τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις του δολαρίου και να επηρεάσει τις τιμές του χρυσού.

Μια υψηλότερη από την αναμενόμενη μέτρηση  θα μπορούσε να τονώσει το δολάριο, περιορίζοντας ενδεχομένως περαιτέρω κέρδη για τον χρυσό.

Αντίθετα, ένας πιο ήπιος ΔΤΚ μπορεί να αποδυναμώσει το δολάριο, αυξάνοντας τις τιμές του χρυσού.

«Δεδομένης της υψηλής απόδοσης του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ – επί του παρόντος πάνω από 4% – το δολάριο θα μπορούσε να διατηρήσει κάποια ισχύ, γεγονός που μπορεί να περιορίσει το ράλι του χρυσού», σημείωσε ο Hiroshi Ishikawa, αναλυτής της Daiwa Securities.

Η αγορά εικάζει επίσης ότι η Κίνα ενδέχεται να εισαγάγει νέα δημοσιονομικά μέτρα τόνωσης το Σαββατοκύριακο για να στηρίξει την οικονομία της, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει περαιτέρω την τροχιά του χρυσού.

Αν και αυτό θα μπορούσε να προσθέσει ένα επίπεδο πολυπλοκότητας, υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενες παγκόσμιες οικονομικές αβεβαιότητες που είναι πιθανό να κρατήσουν τον χρυσό στο επίκεντρο ως ένα ασφαλές καταφύγιο.

Βραχυπρόθεσμη Πρόβλεψη

Ο χρυσός παραμένει ανοδικός πάνω από το pivot των 2.635 δολαρίων, στοχεύοντας στα 2.659 δολάρια εάν η αντίσταση στα 2.649,77 δολάρια παραβιαστεί. Μια πτώση κάτω από τα $2.635 θα μπορούσε να προκαλέσει πίεση στις πωλήσεις.

Πρόβλεψη τιμών χρυσού: Τεχνική Ανάλυση

Χρυσός –  (XAU/USD) διαπραγματεύεται στα 2.644,12 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 0,54% σήμερα. Η τιμή κατάφερε να παραμείνει πάνω από το βασικό σημείο περιστροφής στα 2.635,26 $, υποστηριζόμενη από ένα ανοδικό μοτίβο κηροπήγιο «Three White Soldiers», το οποίο συχνά σηματοδοτεί περαιτέρω ανοδική κίνηση. Η άμεση αντίσταση είναι $2,649,77, ακολουθούμενη από $2,659,34 και $2,672,36.

Στα αρνητικά, η άμεση υποστήριξη είναι στα 2.622,76 $, με βαθύτερα επίπεδα στα 2.606,09 $ και 2.594,36 $. Ο EMA 50 ημερών στα 2.629,53 $ και ο EMA 200 ημερών στα 2.623,08 $ είναι επίσης ισχυρά επίπεδα υποστήριξης.

Μια σταθερή κίνηση πάνω από τα $2.649,77 θα μπορούσε να ωθήσει τον χρυσό προς το εύρος των $2.659. Ωστόσο, εάν οι τιμές πέσουν κάτω από τα 2.635 $, αναμένετε να αυξηθεί η πιθανή πτωτική ορμή. Συνολικά, η προοπτική του χρυσού παραμένει ανοδική πάνω από τα 2.635 δολάρια, με βασικά επίπεδα αντίστασης στο επίκεντρο για πιθανή ανοδική δυναμική.

  •   AGORA-XRYSOU.COM
  • Κολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
    Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740

 

Share this post