τιμή του χρυσού για τα επόμενα 5 χρόνια

Με τον χρυσό να φτάνει σε υψηλό όλων των εποχών φέτος, το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί όλους είναι πόσο ψηλά θα φτάσει ο χρυσός και ποια είναι η πρόβλεψη για την αξία του χρυσού;

Ετσι…

 

  • Ποιες είναι οι προβλεπόμενες μελλοντικές τιμές χρυσού;
  • Πόσο θα αξίζει ο χρυσός το 2024;
  • Τι αξία θα έχει ο χρυσός το 2025;
  • Ποια είναι η πρόβλεψη για την τιμή του χρυσού για 5 χρόνια;

 

Ευτυχώς, έχουμε μια σειρά από βαριά παίκτες στο παιχνίδι πολύτιμων μετάλλων, ο καθένας με τη δική του κρυστάλλινη μπάλα και προβλέψεις για την τιμή του χρυσού να μοιραστεί.

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με αξιοπιστία πού οδεύει η αγορά. αλλά σκεφτείτε το σαν μια ματιά πίσω από την κουρτίνα, μια ευκαιρία να δείτε τι σκέφτονται οι ειδικοί και ίσως ακόμη και να ρίξετε μια ματιά στο μέλλον των τιμών του χρυσού.

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε.

Robert Kiyosaki

3.700 $ ανά ουγγιά το 2024. 5.000 $ το 2025

Ο Robert Kiyosaki, ένας διάσημος συγγραφέας και επενδυτής, είναι γνωστός για τις αντίθετες απόψεις και τις ιδέες του σχετικά με τη δημιουργία και τη διατήρηση πλούτου.

Με έντονο μάτι για τις οικονομικές τάσεις και τους κύκλους της αγοράς, οι προβλέψεις της Kiyosaki προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες για τους επενδυτές πολύτιμων μετάλλων.

Η Kiyosaki παρουσιάζει μια διαφοροποιημένη πρόβλεψη για τις τιμές του χρυσού, προβλέποντας ότι θα φτάσουν τα 3.700 δολάρια το 2024 και τα 5.000 δολάρια το 2025.

Ο ίδιος έγραψε στο Twitter τα εξής:

“Έρχεται γιγαντιαίο κραχ. Πιθανή κατάθλιψη. Η Fed αναγκάστηκε να τυπώσει δισεκατομμύρια σε ψεύτικο χρήμα. Έως το 2025 ο χρυσός στα 5.000 $ ασήμι στα 500 $ και το Bitcoin στα 500.000 $. Γιατί; Επειδή η πίστη στο δολάριο ΗΠΑ, το ψεύτικο χρήμα, θα καταστραφεί. Χρυσά χρήματα από το Gold & Silver Gods Προσοχή των ανθρώπων του Bitcoin.

Η πρόβλεψή του αντικατοπτρίζει ένα μείγμα επιφυλακτικότητας και αισιοδοξίας, που βασίζεται σε ανησυχίες για πιθανές οικονομικές πτώσεις και παρεμβάσεις νομισματικής πολιτικής.

Σε σύγκριση με πιο συντηρητικές προβλέψεις, η προοπτική του Kiyosaki ξεχωρίζει για την πραγματιστική αξιολόγηση του οικονομικού τοπίου και τον πιθανό αντίκτυπό του στις τιμές του χρυσού.

Τζιμ Ρίκαρντς

15.000 $ ανά ουγγιά έως το 2026

Ο Jim Rickards, ένας έμπειρος οικονομικός σχολιαστής και συγγραφέας, φέρνει στο τραπέζι μια πληθώρα εμπειριών και διορατικών γνώσεων.

Γνωστός για τις αντίθετες απόψεις του και τη εις βάθος ανάλυσή του, οι προβλέψεις του Rickards συχνά προκαλούν στοχαστική συζήτηση και συζήτηση μέσα στην οικονομική κοινότητα.

Ο Rickards προβλέπει με τόλμη ότι οι τιμές του χρυσού θα φτάσουν τα 15.000 δολάρια ανά ουγγιά έως το 2026. Σύμφωνα με τον ίδιο:

«Αυτό δεν είναι εικασία. είναι αποτέλεσμα αυστηρής ανάλυσης».

Χρησιμοποιεί τις δύο προηγούμενες αγορές ταύρων πολύτιμων μετάλλων ως σύγκριση για την τρέχουσα.

Η ανοδική αγορά από το 1971 έως το 1980 είδε τον χρυσό να αυξάνεται από 35 δολάρια σε 800 δολάρια, αύξηση 2.200% σε 9,4 χρόνια. 

Ενώ η ανοδική αγορά από το 1999 έως το 2011 είδε την αύξηση της τιμής του χρυσού από 250 δολάρια σε 1.900 δολάρια, αυξημένη κατά 670% σε 12 χρόνια. 

Η τρέχουσα ανοδική αγορά ξεκίνησε το 2015, όταν η τιμή του χρυσού έπεσε στα 1.050 δολάρια. 

Σύμφωνα με τον Rickards:

«Αν πάρουμε έναν απλό μέσο όρο των κερδών τιμών και της διάρκειας των δύο προηγούμενων ανοδικών αγορών σε χρυσό, φτάνουμε σε κέρδος 1.435% σε μια περίοδο 10,7 ετών.

Η εφαρμογή αυτού του κέρδους και της διάρκειας σε μια βασική γραμμή 1.050 $ ανά ουγγιά, αρχής γενομένης από τον Δεκέμβριο του 2015, οδηγεί σε μια πρόβλεψη κερδών για αυτήν την ανοδική αγορά ύψους 15.070 $ ανά ουγγιά έως τον Αύγουστο του 2026.”

Wells Fargo

Πρόβλεψη τιμής χρυσού 2024: 2.200 $ ανά ουγγιά

Η Wells Fargo, ένας χρηματοοικονομικός δολοφόνος, αποτελεί βασικό παράγοντα στη διαμόρφωση του κλίματος και των τάσεων της αγοράς.

Με τη φήμη της διορατικής ανάλυσης, οι προβλέψεις τους έχουν συχνά σημαντικό βάρος στον οικονομικό κόσμο. Στον τομέα των τιμών του χρυσού, οι προβλέψεις της Wells Fargo χρησιμεύουν ως βαρόμετρο για το επενδυτικό κλίμα και τις προσδοκίες της αγοράς.

Η Wells Fargo προσφέρει μια συντηρητική πρόβλεψη για τις τιμές του χρυσού, αναμένοντας να φτάσουν τα 2.200 δολάρια το 2024, σύμφωνα με την ανάλυσή τους.

Αυτή η πρόβλεψη εξαρτάται από την προσδοκία μειώσεων των επιτοκίων από την Federal Reserve, η οποία αναμένεται να οδηγήσει τη ζήτηση για ασφαλή περιουσιακά στοιχεία.

Σε σύγκριση με πιο τολμηρές προβλέψεις στην αγορά, η πρόβλεψη της Wells Fargo παραμένει επιφυλακτική, αντανακλώντας μια μετρημένη προσέγγιση στις επενδύσεις σε χρυσό εν μέσω αβέβαιων οικονομικών συνθηκών.

Πήτερ Σιφ 

Πρόβλεψη τιμής χρυσού 2024: 5.000 $ ανά ουγγιά

Ο Peter Schiff είναι μια σταθερή φιγούρα στον κόσμο των οικονομικών και ένας ένθερμος υποστηρικτής των εναλλακτικών επενδύσεων, ιδιαίτερα του χρυσού.

Με ιστορικό τολμηρών προβλέψεων και αντίθετων απόψεων, οι προβλέψεις του Σιφ συχνά τραβούν την προσοχή και τη συζήτηση στους οικονομικούς κύκλους.

Ο Σιφ προβλέπει ευθαρσώς οι τιμές του χρυσού να εκτιναχθούν στα 5.000 δολάρια το 2024.

Σύμφωνα με τον ίδιο:

«Ο χρυσός θα είναι ωφελούμενος της νομισματικής κρίσης, η οποία είναι αναπόφευκτη σε αυτό το σημείο».

Η πρόβλεψή του αντανακλά μια ακλόνητη πίστη στη διαρκή αξία του χρυσού ως αντιστάθμισης έναντι της οικονομικής αστάθειας.

Σε σύγκριση με πιο συντηρητικές προβλέψεις, η προοπτική του Schiff ξεχωρίζει για την αισιοδοξία και την πεποίθησή της για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του χρυσού.

Bloomberg Intelligence

7.000 δολάρια ανά ουγγιά τα επόμενα χρόνια

Οι προβλέψεις του Bloomberg για την τιμή του χρυσού για τα επόμενα 5 χρόνια είναι 7.000 δολάρια ανά ουγγιά.

Το Bloomberg Intelligence, γνωστό για την ολοκληρωμένη ανάλυση και τις γνώσεις που βασίζονται σε δεδομένα, παρέχει μια μοναδική προοπτική για τις τάσεις και τη δυναμική της αγοράς.

Με πρόσβαση σε εκτεταμένους πόρους και τεχνογνωσία, οι προβλέψεις τους έχουν σημαντικό βάρος στη διαμόρφωση του κλίματος των επενδυτών.

Το Bloomberg Intelligence παρουσιάζει μια ανοδική προοπτική για τις τιμές του χρυσού, με τον αναλυτή Mike McGlone να προβλέπει άνοδο στα 7.000 δολάρια τα επόμενα χρόνια.

Ο McGlone πιστεύει ότι:

«Η ανοδική χρηματιστηριακή αγορά φτάνει στο τέλος της και ότι η Fed θα αλλάξει τελικά τη νομισματική πολιτική και θα αυξήσει την προσφορά χρήματος, κάτι που θα ευνοήσει την αγορά χρυσού».

Σε σύγκριση με πιο συντηρητικές προβλέψεις, η πρόβλεψη του Bloomberg Intelligence ξεχωρίζει για την τόλμη και την προοπτική της για το εξελισσόμενο οικονομικό τοπίο.

Έρευνα Nicoya

Πρόβλεψη τιμής χρυσού: 4.200 δολάρια ανά ουγγιά έως το 2025

Ο ιδρυτής της  Jason Hamlin, είναι επαγγελματίας της έρευνας αγοράς με πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση επωνυμίας, την ανάλυση και τη συμβουλευτική επιχειρήσεων, και φέρνει στο τραπέζι ένα μοναδικό μείγμα ιστορικής ανάλυσης και προνοητικών γνώσεων.

Με επίκεντρο τις μακροοικονομικές τάσεις και τους κύκλους της αγοράς,  προσφέρει μια συναρπαστική πρόβλεψη για τις τιμές του χρυσού, αναμένοντας ότι θα φτάσει τα 4.200 δολάρια ανά ουγγιά έως το 2025.

Συνιστάται από το LinkedIn

“Ο τελευταίος κύκλος του χρυσού ανέβασε την τιμή του χρυσού κατά περίπου 6 φορές. Εάν η τρέχουσα άνοδος είναι παρόμοια, μπορούμε να αναμένουμε ότι η τιμή του χρυσού θα συνεχιστεί πάνω από τα 6.000 $ ανά ουγγιά κατά τη διάρκεια του τρέχοντος κύκλου.”

Η πρόβλεψή του ξεχωρίζει για την αισιοδοξία και τη μακροπρόθεσμη προοπτική της για την πιθανή τροχιά των τιμών του χρυσου

Και από το 2009, ξεπέρασε σταθερά την αγορά με μέση ετήσια απόδοση 50,2%.

 

Επόμενος.

Τράπεζα της Αμερικής 

Πρόβλεψη τιμής χρυσού 2024: 2.400 $ ανά ουγγιά

Η Bank of America, ισχυρή στον τραπεζικό τομέα, προσφέρει ολοκληρωμένη ανάλυση και πληροφορίες για διάφορες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των πολύτιμων μετάλλων όπως ο χρυσός.

Με επικεφαλής τον Michael Widmer, το τμήμα έρευνας μετάλλων της τράπεζας παρέχει πολύτιμες προοπτικές για τις τάσεις των τιμών του χρυσού.

Ο Michael Widmer πιστεύει ότι η τιμή του χρυσού θα μπορούσε να φτάσει τα 2.400 δολάρια εάν η Fed αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια το πρώτο τρίμηνο. Πιστεύει επίσης ότι η αγορά κεντρικών τραπεζών και τα μη βιώσιμα κρατικά χρέη θα έχουν αντίκτυπο και στην τιμή του χρυσού.

Η πρόβλεψη της Widmer αντανακλά μια συγκρατημένη αισιοδοξία εν μέσω οικονομικών αβεβαιοτήτων, ευθυγραμμισμένη με άλλες συντηρητικές προβλέψεις στην αγορά.

Τζον Ρουμπίνο

Προβλέψεις για την τιμή του χρυσού για τα επόμενα 5 χρόνια: 5.000 $

Ο John Rubino, ένας αξιοσέβαστος οικονομικός αναλυτής, φέρνει στο τραπέζι μια πληθώρα εμπειριών και διορατικών γνώσεων.

Γνωστός για τις τολμηρές προβλέψεις και τις αντίθετες απόψεις του, οι προβλέψεις του Rubino συχνά πυροδοτούν συζητήσεις και συζητήσεις στους οικονομικούς κύκλους.

Ο John Rubino σκέφτεται:

«Ο χρυσός θα είναι ωφελούμενος της νομισματικής κρίσης που είναι αναπόφευκτη σε αυτό το σημείο».

Έχει μια πρόβλεψη χρυσού 5.000 $ έως 10.000 $ μέσα στα επόμενα 3-5 χρόνια, βλέποντας τις τρέχουσες τιμές χρυσού ως κατώτατο όριο.

Η ανοδική προοπτική του Rubino έρχεται σε αντίθεση με τις πιο συντηρητικές προβλέψεις, αντανακλώντας την πεποίθηση για το ρόλο του χρυσού ως ασφαλούς περιουσίας σε περιόδους οικονομικής αναταραχής.

Citigroup 

Πρόβλεψη τιμής χρυσού 2025: 3.000 $ ανά ουγγιά

Η Citigroup, ένας παγκόσμιος χρηματοπιστωτικός οργανισμός, προσφέρει διορατικές αναλύσεις και προβλέψεις για διάφορες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού.

Με μια ομάδα έμπειρων αναλυτών, η Citigroup παρέχει πολύτιμες προοπτικές για τις τάσεις των τιμών του χρυσού και τη δυναμική της αγοράς.

Οι αναλυτές της Citigroup προβλέπουν μπαλαντέρ για την τιμή του χρυσού στα 3.000 δολάρια η ουγγιά, εάν η τάση αποδολαριοποίησης συνεχίσει να κερδίζει δυναμική με τις κεντρικές τράπεζες να προκαλούν «κρίση εμπιστοσύνης στο δολάριο ΗΠΑ».

Η αυξημένη ζήτηση από τις κεντρικές τράπεζες έχει επιταχύνει τις αγορές χρυσού σε επίπεδα ρεκόρ σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού.

Η πρόβλεψη της Citigroup αντικατοπτρίζει την αναγνώριση των εξελισσόμενων γεωπολιτικών παραγόντων που διαμορφώνουν την αγορά χρυσού, που ευθυγραμμίζονται με το ευρύτερο κλίμα της αγοράς.

Πιερ Λασσόν

Πρόβλεψη τιμής χρυσού 2024: $2.200 έως $2.400

Ο Pierre Lassonde, πρόεδρος της Franco Nevada, φέρνει τεχνογνωσία δεκαετιών στη βιομηχανία εξόρυξης και πολύτιμων μετάλλων. Οι προβλέψεις του προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες για τις τάσεις των τιμών του χρυσού και τη δυναμική της αγοράς.

Ο Pierre Lassonde έχει προβλέψεις για την τιμή του χρυσού από 2.200 έως 2.400 δολάρια ανά ουγγιά μεσοπρόθεσμα. Είπε:

«Βλέπουμε σήμερα την ίδια πίεση στον πληθωρισμό όπως είδαμε τη δεκαετία του 1970».

Η μακροπρόθεσμη πρόβλεψή του για την τιμή του χρυσού στα $10.000, «σε περίπτωση που η αναλογία Dow προς χρυσό συγκλίνει στο 2:1 και ο Dow Jones συρρικνωθεί κατά 20%-30%», αντανακλά μια ολιστική κατανόηση των παραγόντων που οδηγούν τις τιμές του χρυσού.

Οι προβλέψεις του Lassonde ευθυγραμμίζονται με άλλες μέτριες προβλέψεις, αντανακλώντας μια συγκρατημένη αισιοδοξία που μετριάζεται από τις ιστορικές τάσεις της αγοράς.

Θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν οι τιμές του χρυσού;

Άρα, οι τιμές του χρυσού θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν ή θα πέφτουν;

Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: 

Από φέτος, οι προοπτικές για τον χρυσό είναι αναμφισβήτητα ανοδικές. 

Όμως, όπως είδατε εδώ, το ποικίλο φάσμα των προβλέψεων για την τιμή του χρυσού που παρέχονται από επενδυτές και ιδρύματα με επιρροή αντανακλά την πολυπλοκότητα των παραγόντων που επηρεάζουν την αγορά των πολύτιμων μετάλλων. 

Από συντηρητικές εκτιμήσεις έως τολμηρές προβλέψεις, κάθε προβολή προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για το επενδυτικό κλίμα και τη δυναμική της αγοράς.

Ενώ ορισμένοι αναμένουν μέτρια κέρδη που οδηγούνται από τις μακροοικονομικές τάσεις και τις πολιτικές της κεντρικής τράπεζας, άλλοι οραματίζονται σημαντικές αυξήσεις τιμών που τροφοδοτούνται από γεωπολιτικές αβεβαιότητες και νομισματικές κρίσεις. 

Τελικά, οι επενδυτές πρέπει να σταθμίσουν αυτές τις προβλέψεις έναντι της ανοχής κινδύνου και των επενδυτικών τους στόχων, αναγνωρίζοντας την εγγενή αστάθεια και το απρόβλεπτο της αγοράς χρυσού. 

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, λίγο πολύ όλοι θα συμφωνήσουν ότι ο χρυσός αποτελεί αντιστάθμιση έναντι της οικονομικής αστάθειας και ακρογωνιαίο λίθο των διαφοροποιημένων επενδυτικών χαρτοφυλακίων. 

Τώρα… 

Πώς μπορείτε να κερδίσετε στις αγορές;

Πρόσφατα συνεργάστηκα με  ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα ενημερωτικά δελτία που ειδικεύεται σε μετοχές πολύτιμων μετάλλων, επενδύσεις μερισμάτων, μετοχές τεχνολογίας και κρυπτονομίσματα.

Όπως ανέφερα προηγουμένως, ο ιδρυτής του, Jason Hamlin, είναι επαγγελματίας έρευνας αγοράς με πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας και από το 2009, ξεπερνούσε σταθερά την αγορά με μέση ετήσια απόδοση 50,2%.

  • Site
  •             AGORA-XRYSOU.COM
    • Ελ. Βενιζέλου 53, Πειραιάς
      Τηλ.: 211.1825001 & 697.2027740
      Βρείτε μας στο χάρτη
    • Κολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
      Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740

Share this post