Ο χρυσός υποχώρησε έως και 1,2% στις αρχές των ασιατικών συναλλαγών, υποχωρώντας από την αδυναμία των παγκόσμιων μετοχών, η οποία αντιστάθμισε τις ανησυχίες για τις αυξημένες εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Ο δείκτης σποτ – που σημείωσε ράλι κοντά σε ένα ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα – υποχώρησε στα 2.425 δολάρια η ουγγιά καθώς οι ασιατικές μετοχές υποχώρησαν στο άνοιγμα της εβδομάδας. Η αυξανόμενη ανησυχία για μια βαθύτερη οικονομική επιβράδυνση των ΗΠΑ επιβάρυνε τις αγορές, με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι η Federal Reserve μπορεί να βρίσκεται πίσω από την καμπύλη των μειώσεων των επιτοκίων.

Το ξεπούλημα επισκίασε το άγχος ότι μια πολύ τεταμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να εξελιχθεί σε άμεση σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια πιθανή επίθεση από το Ιράν και τις πολιτοφυλακές του ως αντίποινα για δολοφονίες αξιωματούχων της Χεζμπολάχ και της Χαμάς.

Το πολύτιμο μέταλλο παραμένει ένα από τα βασικά εμπορεύματα με τις καλύτερες επιδόσεις φέτος, με τα κέρδη να ενισχύονται από τις αγορές από τις κεντρικές τράπεζες, τους Ασιάτες καταναλωτές και, τους τελευταίους μήνες, τις προσδοκίες ότι η Fed πλησιάζει στη μείωση των επιτοκίων. Ενώ ο χρυσός συνήθως επωφελείται από τη ζήτηση παραδείσου σε περιόδους οικονομικής και γεωπολιτικής πίεσης, μπορεί να αποδυναμωθεί όταν οι εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων κινδύνου είναι ιδιαίτερα ξαφνικές ή έντονες.

Ο χρυσός χρυσός για άμεση παράδοση υποχώρησε 0,7% στα 2.426,19 δολάρια η ουγγιά στις 9:05 π.μ. στη Σιγκαπούρη, παρά την υποχώρηση των αποδόσεων του 10ετούς ομολόγου. Το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε άνοδο περισσότερο από 2% την περασμένη εβδομάδα, ξεπερνώντας τα 2.477 δολάρια, εντός 10 δολαρίων από το ρεκόρ του.

Μεταξύ άλλων μετάλλων, το ασήμι υποχώρησε περισσότερο από 1% προς τα 28 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο βρισκόταν σε τροχιά για το χαμηλότερο κλείσιμο από τον Φεβρουάριο και η πλατίνα υποχώρησε.

AGORA-XRYSOU.COM

  • Ελ. Βενιζέλου 53, Πειραιάς
    Τηλ.: 211.1825001 & 697.2027740
    Βρείτε μας στο χάρτη
  • Κολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
    Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740

Share this post