Χρυσό διαπραγματεύεται υψηλότερα

4 παράγοντες που θα δουν τον χρυσό να πραγματεύεται υψηλότερα από εδώ

οι τιμές του χρυσού σημείωσαν θεαματική άνοδο 12 μηνών, σημειώνοντας άνοδο 26,38% στα 2.476,00 δολάρια ΗΠΑ ανά ουγγιά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μια ράβδος χρυσού συνήθως ζυγίζει 32 ουγγιές τροίας (ή 1 κιλό), πράγμα που σημαίνει ότι μια ράβδος χρυσού αξίζει τώρα 79.232 $ ΗΠΑ (ή 117.607 AUD $).

Για όσους αγαπούν τη λάμψη του χρυσού, υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να εκτεθούν χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε περισσότερα από 100.000 $ σε μετρητά (και πιθανότατα περισσότερα, δεδομένου ότι πρέπει να το αποθηκεύσετε σε ασφαλές μέρος). Πάρτε για παράδειγμα τα ETF χρυσού, από τα οποία υπάρχουν τώρα μια χούφτα και παρακολουθείτε τις φυσικές τιμές χρυσού ή εταιρείες εξόρυξης χρυσού, οι οποίες είναι πολύ πιο περίπλοκες.

Μπορούν όμως οι τιμές του χρυσού να συνεχίσουν να αυξάνονται, δεδομένης της ήδη φανταστικής πορείας τους;

Τρεις είναι οι κύριοι παράγοντες που οδήγησαν σε άνοδο τις τιμές του χρυσού. Ο πρώτος παράγοντας ήταν η εξαιρετικά ισχυρή αγορά κεντρικών τραπεζών, με επικεφαλής τις κεντρικές τράπεζες των αναδυόμενων αγορών στην Ασία. Δεύτερον, το αυξανόμενο ενδιαφέρον για χρυσό είτε μέσω των ETFs, της φυσικής αγοράς ή ακόμα και του Future COMEX έχει δει μια άνοδο σε αυτές τις θέσεις που υποστηρίζουν τις τιμές του χρυσού. Και τρίτον, οι αυξανόμενες εντάσεις σε όλο τον κόσμο στη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία και την Ουκρανία έχουν υποστηρίξει επίσης τις τιμές του χρυσού.

Οι παράγοντες που θα δουν τον χρυσό να συνεχίσουν να διαπραγματεύονται υψηλότερα

:  Έτσι, στους επόμενους 12 μήνες, βλέπουμε μερικές διαρθρωτικές αλλαγές που θα πρέπει να είναι θετικές για τις τιμές του χρυσού. Πρώτα απ ‘όλα, οι συνεχείς ισχυρές αγορές από τις κεντρικές τράπεζες, με επικεφαλής τις κεντρικές τράπεζες των αναδυόμενων αγορών – οι οποίες πιθανότατα θα συνεχίσουν να καταναλώνουν περίπου το 25% της ετήσιας ζήτησης. Δεύτερον, οι αυξανόμενες εντάσεις σε όλο τον κόσμο και η απότομη αύξηση της αστάθειας του κινδύνου αγοράς που αναμένουμε το δεύτερο εξάμηνο πιθανότατα θα συνεχίσουν να παρέχουν πολύ ισχυρή υποστήριξη στις τιμές του χρυσού το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

η πρώτη θα είναι οι κεντρικές τράπεζες. Επειδή καθώς οι κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν να αυξάνουν την έκθεσή τους στον χρυσό, αυτό θα είναι μια αρκετά μακροπρόθεσμη ιστορία. Και δεύτερον, μόνο η ανάγκη για διαφοροποίηση των επενδυτών. Ο χρυσός ιστορικά έχει πολύ χαμηλές συσχετίσεις με άλλα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία και πιστεύουμε ότι οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο παρατηρούν αυτό, το όφελος του χρυσού. Και η ανάγκη να αυξηθεί η έκθεση στον χρυσό θα είναι μια διαρθρωτική αλλαγή για τη βιομηχανία χρυσού.

Πώς να αποκτήσετε έκθεση στον χρυσό

Robin Tsui:  Υπάρχουν πολλοί τρόποι να επενδύσεις σε χρυσό. Ο πιο τυπικός τρόπος θα είναι μέσω του φυσικού χρυσού. Η εκτίμηση για το φυσικό χρυσό είναι ότι πρέπει να πάτε σε ένα κατάστημα για να τον αγοράσετε. Μερικές φορές πρέπει να πληρώσετε ένα τεράστιο ασφάλιστρο έναντι της τιμής spot, αλλά το όφελος είναι ότι κρατάτε το χρυσό και βλέπετε τον χρυσό.

Ένας άλλος τρόπος είναι να αγοράσετε μέσω ETF που υποστηρίζονται από χρυσό. Τα ETF που υποστηρίζονται από χρυσό διαπραγματεύονται σαν μια μετοχή. Παρακολουθεί την τιμή του χρυσού. Είναι πολύ εύκολο για τους επενδυτές να συναλλάσσονται. Είναι επίσης πολύ φθηνότερα. Αλλά η επίπτωση ή η σκέψη είναι ότι πρέπει να κάνετε κάποια έρευνα σχετικά με τα ETF που υποστηρίζονται από χρυσό. Επειδή στην Αυστραλία, για παράδειγμα, υπάρχει ένα ζευγάρι που παρακολουθεί την τιμή του χρυσού, επομένως οι επενδυτές πρέπει πραγματικά να μελετήσουν την εταιρεία και πώς παρακολουθούν την τιμή του χρυσού.

Και τέλος, και μάλλον αρκετά συνηθισμένο στους Αυστραλούς επενδυτές, είναι οι μετοχές της εξόρυξης χρυσού. Οι μετοχές της εξόρυξης χρυσού παρακολουθούν την τιμή του χρυσού, αλλά είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι δεν παρακολουθεί την τιμή του χρυσού ένας προς έναν. Επομένως, κανονικά η τιμή της μετοχής των μετοχών εξόρυξης χρυσού θα επηρεαστεί από την τιμή του χρυσού, το κόστος παραγωγής, το στυλ διαχείρισης όσον αφορά τις εξαγορές και την εταιρική διακυβέρνηση. Αυτό λοιπόν είναι κάτι που πρέπει να λάβουν υπόψη οι επενδυτές.

AGORA-XRYSOU.COM

  • Ελ. Βενιζέλου 53, Πειραιάς
    Τηλ.: 211.1825001 & 697.2027740
    Βρείτε μας στο χάρτη
  • Κολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
    Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740

Share this post