Οι τιμές του ασημιού θα πρέπει να αυξηθούν

οι τιμές του ασημιού θα πρέπει να αυξηθούν μόλις η Fed αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια

 

Η τιμές του ασημιού έχουν δυσκολευτεί λόγω του ισχυρού νομίσματος του δολλαρίου  και των κερδοσκοπικών εμπόρων που μείωσαν τις καθαρές θέσεις αγοράς τους στην αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης.

Αυτή τη στιγμή, οι κερδοσκοπικοί λογαριασμοί κατέχουν καθαρές θέσεις αγοράς σχεδόν 260 εκατομμυρίων ουγγιών αργύρου, το οποίο είναι υψηλό για τα ιστορικά πρότυπα.

Εάν το USD παραμείνει ισχυρό και οι καθαρές θέσεις συνεχίσουν να μειώνονται, οι τιμές του ασημιού θα μπορούσαν να μειωθούν περαιτέρω σε περίπου 27,5 USD/oz ή ακόμα και στα 26,1 USD/oz στο εγγύς μέλλον, ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές στρατηγικής της UBS. Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη αστάθεια των τιμών του ασημιού στο  30%, τέτοιες μειώσεις δεν είναι ασυνήθιστες.

«Το πιο σημαντικό, αναμένουμε ότι οι τιμές του ασημιού θα ανακάμψουν γρήγορα από οποιαδήποτε απόσυρση τους επόμενους 6-12 μήνες», ανέφεραν οι αναλυτές στρατηγικής της UBS.

Κατά κύριο λόγο, οι αναλυτές στρατηγικής της UBS αναμένουν ισχυρή βιομηχανική ζήτηση για ασήμι από τον βιομηχανια των φωτοβολταϊκών. Επιπλέον, η παραγωγή ορυχείων αναμένεται να μειωθεί  και πάλι το 2024 για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Αυτοί οι δύο παράγοντες, που επισημάνθηκαν προηγουμένως , θα πρέπει να βοηθήσουν στην προστασία από την πτώση των τιμών, σημείωσαν οι αναλυτές στρατηγικής.

Για να αυξηθούν οι τιμές του αργύρου, τόσο τα επιτόκια των ΗΠΑ όσο και το δολάριο ΗΠΑ πρέπει να μειωθούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Το βασικό σενάριο της UBS είναι ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια δύο φορές φέτος, ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο, γεγονός που θα ενισχύσει τις προσδοκίες για περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων το 2025

«Για τους επενδυτές που είναι λιγότερο ανοδικοί για το ασήμι, συνιστούμε να πουλήσουν κινδύνους πτώσης στο ασήμι από 26,1 USD/oz σε διάστημα τριών μηνών».

AGORA-XRYSOU.COM

  • Ελ. Βενιζέλου 53, Πειραιάς
    Τηλ.: 211.1825001 & 697.2027740
    Βρείτε μας στο χάρτη
  • Κολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
    Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740

Share this post