Πρόβλεψη τιμής αργύρου για το 2024

Πρόβλεψη τιμής αργύρου για το 2024

Η τιμή του αργύρου θα κινηθεί στον πρώτο μας ανοδικό στόχο το 2024 που είναι 34,70 $. Προβλέπουμε ότι τα 48 $ θα χτυπηθούν είτε στα μέσα του 2024 είτε στα μέσα του 2025.

Το ασήμι συνεχίζει την ανοδική του πορεία, σύμφωνα με την πρόβλεψή μας για την τιμή του αργύρου. Υπάρχει ακόμα κάποια ανοδική δυνατότητα για τον μακροπρόθεσμο στόχο μας των 34,70 $ . Ο δεύτερος στόχος μας είναι $48-$50, ο οποίος μπορεί να επιτευχθεί το 2024 ή αλλιώς το 2025

Αναμένουμε ότι το ασήμι θα κινηθεί υψηλότερα το 2024, επειδή επιβεβαιώθηκε η κορυφή σε αποδόσεις. Το ασήμι και οι αποδόσεις συσχετίζονται αντιστρόφως. Η ανοδική μας πρόβλεψη τιμής ασημιού για το 2024 υποστηρίζεται από τους 4 κορυφαίους δείκτες του ασημιού :

  1. Η κοσμική ανοδική αγορά του χρυσού.
  2. Αποδόσεις ορίζοντας μια κορυφή.
  3. Το USD δεν έχει ανοδική ορμή.
  4. Οι πληθωριστικές προσδοκίες σεβόμενη την ανοδική τους τάση.

Σε αυτό το άρθρο, επικεντρωνόμαστε στις λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο αντλούμε την ανοδική πρόβλεψή μας για το ασήμι. Οι αναγνώστες που δεν ενδιαφέρονται για τις λεπτομέρειες, μπορούν να επικεντρωθούν στα αποτελέσματα, τα συμπεράσματα, τις περιλήψεις που παρέχονται σε αυτό το μεγάλο άρθρο.

Οι ασημένιες προβλέψεις μας:  κατανόηση της αγοράς ασημιού, σκληρή δουλειά, για πολύ μεγάλο διάστημα.

κάνουμε τη σκληρή δουλειά, τη γνήσια εργασία πρόβλεψης. Οι πληροφορίες σε αυτήν την ασημένια πρόβλεψη είναι το αποτέλεσμα δύο δεκαετιών σκληρής δουλειάς, αναλύοντας τις αγορές, ιδιαίτερα τα πολύτιμα μέταλλα, εστιάζοντας στην κατανόηση των παραγόντων που επηρεάζουν τις τιμές. Η ενδελεχής έρευνα, η οποία βελτιώνεται σταθερά για δύο δεκαετίες, είναι η βάση για τις ασημένιες προβλέψεις μας.

Με άλλα λόγια, αυτή είναι μια πρόβλεψη τιμής αργύρου, που βασίζεται σε μια βαθιά κατανόηση και ενδελεχή ανάλυση των  τιμών του αργύρου.

Σήμερα, ο Ιστός είναι γεμάτος από  προβλέψεις τιμών ασημιού . Πολλοί ιστότοποι δημοσιεύουν μεγάλους πίνακες, που δημιουργούνται από AI, με υπολογισμούς τιμών για τα επόμενα χρόνια, τοποθετώντας αυτές τις ατελείωτες σειρές αριθμών ως προβλέψεις τιμών αργύρου. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη αργύρου που εμπλέκεται σε αυτό.

Ανάλυση πρόβλεψης αργύρου: 

Έχουμε μια πολύ διαφορετική άποψη για το πώς να προβλέψουμε την τιμή του αργύρου . Αν ψάχνετε να κατανοήσετε την πραγματική δυναμική που οδηγεί στην τιμή του αργύρου, θα λατρέψετε τη μεθοδολογία πρόβλεψης τιμής αργύρου.

14 Μαΐου 2024 – βλέπουμε ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις, όχι μόνο στη Μέση Ανατολή αλλά και την Ουκρανία/Ρωσία, δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα. Ο χρυσός και το ασήμι αντιδρούν εμφανώς σε αυτή τη νέα κατάσταση. Οι γεωπολιτικές εντάσεις φαίνεται να είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τις τιμές τον τελευταίο καιρό.

Πρόβλεψη αργύρου: περίληψη

Επαναλαμβάνουμε την ανοδική μας στάση για την αγορά ασημιού. Ο στόχος μας για την τιμή του ασημιού παραμένει ισχυρός.

Η περίληψη της πρόβλεψής μας για το ασήμι 2024:

Για το 2024, συνεχίζουμε να προβλέπουμε ότι το ασήμι θα ανέλθει στα 28 USD/oz, που είναι ένα κοσμικό επίπεδο ξέσπασμα. Το αν θα καταφέρει να εκκαθαρίσει την κοσμική αντίσταση θα εξαρτηθεί από το εάν οι αποδόσεις 10 ετών θα επιβεβαιώσουν μια τοπική κορυφή. Διαφορετικά, το TNX είναι το τελευταίο εμπόδιο για το ασήμι να κινηθεί ψηλότερα. Μόλις το ασήμι κινηθεί στα 28 USD/oz, θα τρέξει γρήγορα στην περιοχή 32-36, μια κίνηση που αναμένουμε να συμβεί το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Για το 2024, πιστεύουμε ακράδαντα ότι το ασήμι έχει όλα όσα χρειάζεται για να οργανώσει μια  έκρηξη το 2024. Με άλλα λόγια, προσδοκούμε ότι το ασήμι θα ξεσπάσει το πρώτο μέρος του 2024. Γι’ αυτό προτιμούμε να περιμένουμε να καθαρίσει το ασήμι 26 USD/oz που θα ανοίξει την πόρτα για να μετακινηθείτε στα 28 και 34,70 USD/oz.

1η Μαΐου 2024 – η πρόβλεψή μας για το ασήμι, που συζητήθηκε στην προηγούμενη παράγραφο που δημοσιεύσαμε τον Οκτώβριο του 2023, έγινε πραγματικότητα σήμερα! Ενώ τα 34,70 USD/oz δεν αγγίχτηκαν, παρατηρήσαμε ξεκάθαρα την έκρηξη που ωθούσε την τιμή του αργύρου πάνω από τα 26 και 28 USD. Πιστεύουμε ότι το επόμενο θα είναι 34,70 USD/oz.

4 κορυφαίοι δείκτες που υποστηρίζουν την πρόβλεψή μας για την τιμή του αργύρου

Εργαζόμαστε με περιορισμένο αριθμό κορυφαίων δεικτών για τις προβλέψεις μας για τις τιμές του αργύρου:

  1. Η τιμή του χρυσού (θετική συσχέτιση με το ασήμι).
  2. Το ευρώ (αντίστροφα συσχετισμένο με το USD).
  3. Προσδοκίες για τον πληθωρισμό (θετική συσχέτιση με το ασήμι).
  4. Η τοποθέτηση στην αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (CoT).

Το 2022, παρατηρήσαμε πώς μια ισχυρή άνοδος του δολαρίου ΗΠΑ και κατά συνέπεια η μεγάλη πτώση των προσδοκιών για τον πληθωρισμό έσπασε την κοσμική έκρηξη του ασημιού που ξεκίνησε το 1ο τρίμηνο. Ωστόσο, η ασημένια έκθεση CoT συνέχισε να βελτιώνεται στο βαθμό που έγινε ιστορικά ανοδική το τρίτο τρίμηνο.

Πιστεύουμε ότι όλοι οι κορυφαίοι δείκτες θα γίνουν ανοδικοί για το ασήμι το 2024, ο μόνος που χρειάζεται επιβεβαίωση είναι οι αποδόσεις 10 ετών: εάν οι τιμές των ομολόγων κινηθούν λίγο υψηλότερα, οι αποδόσεις λίγο χαμηλότερα, θα ανοίξει η πόρτα για να κινηθεί το ασήμι στους προβλεπόμενους στόχους μας, πρώτα 34,70 $ ακολουθούμενα από 50,00 $ αργά ή γρήγορα .

14 Μαΐου 2024 – προσθέτουμε τις γεωπολιτικές εντάσεις ως κινητήρια δύναμη για την άνοδο της τιμής του αργύρου.

Η πρόβλεψή μας για την τιμή του αργύρου το 2024

Στρέφουμε τα ασημένια διαγράμματα για να υποστηρίξουμε την πρόβλεψή μας για την τιμή του αργύρου για το 2024.

Όπως φαίνεται στο μεγαλύτερο χρονικό πλαίσιο, το διάγραμμα τιμών ασημιού για τα τελευταία 50 χρόνια, υπάρχει ένα τεράστιο κύπελλο και λαβή στα σκαριά. Αυτό είναι ένα έντονα ανοδικό μοτίβο, που μπορεί να χρειαστούν άλλα δύο χρόνια για να εκραγεί πραγματικά.

Η περιοχή με πράσινο χρώμα είναι η «λαβή», χρειάστηκαν περίπου 6 χρόνια για να δημιουργηθεί το πρώτο μέρος της δομής. Η ενοποίηση διαρκεί περίπου 3 χρόνια τώρα. Θεωρούμε ότι είναι δύσκολο να υπολογίσουμε τον ακριβή χρόνο που απαιτείται για να ολοκληρωθεί αυτός ο σχηματισμός. Μπορούμε εύλογα να περιμένουμε ότι το ασήμι θα κινηθεί στην κορυφή αυτού του σχηματισμού (μεταξύ 32 και 36 USD) το πρώτο εξάμηνο του 2024.

14 Μαΐου 2024 – προσθέτουμε σχολιασμούς που δείχνουν την πολύ ανοδική αντιστροφή του φλιτζανιού και της λαβής, που βελτιώνεται κάθε μήνα που περνά. Είναι σε εξέλιξη μια διάσπαση, στο ημερήσιο χρονικό πλαίσιο και σύντομα και στο εβδομαδιαίο χρονικό πλαίσιο. Στο τριμηνιαίο διάγραμμα τιμών αργύρου, η διάσπαση θα είναι σε εξέλιξη μόλις επιβεβαιωθεί η εκκαθάριση 25 – 27 USD/oz .

Τα ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι η αναλογία χρυσού προς ασήμι που εισέρχεται στο εύρος 80 έως 100x μπορεί να λειτουργήσει ως σήμα για ένα σημαντικό ράλι στην τιμή του αργύρου. Σε αυτήν ακριβώς τη χρονική στιγμή, το γράφημα αναλογίας χρυσού προς ασήμι που ενσωματώνεται σε αυτό το άρθρο δείχνει πώς αυτή η αναλογία είναι πάνω από 80x από τις αρχές του 2022. Αυτή η αναλογία δεν είναι δείκτης χρονισμού, είναι δείκτης τεντώματος. Υποδηλώνει ότι το ασήμι είναι εξαιρετικά υποτιμημένο σε σχέση με τον χρυσό, υποδηλώνει ότι είναι θέμα χρόνου έως ότου το σποτ ασήμι αρχίσει να αντιδρά στην άνοδο!

Το διάγραμμα αναλογίας χρυσού προς ασήμι για 50 χρόνια φαίνεται παρακάτω.

14 Μαΐου 2024 – θέσαμε ως στόχο 40 μονάδες στη σχέση τιμής χρυσού προς ασήμι. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, το ασήμι πρέπει να διπλασιαστεί με το χρυσό να είναι ίσο. Πιστεύουμε ότι αυτός ο στόχος των 40 πόντων μπορεί να επιτευχθεί είτε μέχρι τα μέσα του 2024 είτε διαφορετικά στα μέσα του 2025.

Πρόβλεψη τιμής αργύρου 2024: συμπέρασμα

Ήταν πολλές πληροφορίες που έπρεπε να λάβουμε, οπότε ας βεβαιωθούμε ότι καταλήξαμε σε ένα πολύ σαφές και απλό συμπέρασμα:

  1. Κορυφαίοι δείκτες Οι προσδοκίες για το ευρώ και τον πληθωρισμό έγιναν πτωτικές το β’ τρίμηνο του 2022, ωθώντας το ασήμι χαμηλότερα.
  2. Το ασημένιο CoT έγινε εξαιρετικά, ιστορικά ανοδικό καθώς οδεύουμε προς το 2024.
  3. Μόλις οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό αρχίσουν να αυξάνονται, συνοδευόμενες από επιβεβαιωμένη κορυφή σε αποδόσεις 10 ετών, βλέπουμε το ασήμι να απογειώνεται.

Γι’ αυτό βλέπουμε το ασήμι να κινείται εύκολα στα 28 USD το 2024 και να κινείται προς τον πρώτο και μακροχρόνιο ανοδικό στόχο των 34,70 USD. Η πρόβλεψή μας για την τιμή του αργύρου για το 2024 είναι 34,70 USD. Ό,τι και να συμβεί σε αυτό το σημείο τιμής θα μας ενημερώσει για την πρόθεση του αργύρου να επιτεθεί στο ATH, πιθανώς μετά το 2024.

Η ηχογράφηση μας που προβλέπει την τιμή του αργύρου

Μεταξύ 2017 και 2021, οι ασημένιες προβλέψεις μας ήταν απίστευτα ακριβείς. Αυτές οι ασημένιες προβλέψεις εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες στο δημόσιο ιστολόγιο μας. Ο παρακάτω πίνακας απεικονίζει τη σύνοψη της πρόβλεψης ασημιού κάθε έτους με τα υψηλά/χαμηλά ανά έτος.

Είναι ενδιαφέρον ότι η ερευνητική ομάδα της InvestingHaven είναι επίκαιρη με τις προβλέψεις της για την τιμή του χρυσού για 5 συναπτά έτη. Ωστόσο, το 2021 και το 2022, η τιμή του αργύρου πλησίασε την πρόβλεψή μας για το ασήμι. Τελικά δεν άγγιξε ακριβώς την προβλεπόμενη τιμή μας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι προβλέψεις μας για την τιμή του αργύρου για το 2022 και το 2023 θα υλοποιηθούν το 2024. Οι μακροχρόνιοι στόχοι μας είναι τα 34,7 και τα 50 USD. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το ασήμι θα αυξηθεί και στους δύο στόχους το 2024 και το 2025.

Αυτή είναι μια επισκόπηση των προβλέψεών μας για την τιμή του αργύρου από πέρυσι. Δημοσιεύουμε αυτές τις προβλέψεις πολλούς μήνες πριν από το έτος που προβλέπουμε. Οι τιμές αντικατοπτρίζουν την τιμή spot του ασημιού.

AGORA-XRYSOU.COM

  • Ελ. Βενιζέλου 53, Πειραιάς
    Τηλ.: 211.1825001 & 697.2027740
    Βρείτε μας στο χάρτη
  • Κολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
    Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740

Share this post