Η ζήτηση για Krugerrands αυξάνεται

Το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα First National Bank (FNB) λέει ότι έχει δει μεγάλη ζήτηση από πελάτες που αγοράζουν Krugerrands στις πλατφόρμες συναλλαγών του, καθώς οι καταναλωτές αγκαλιάζουν εναλλακτικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων για να διαφοροποιήσουν τα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια.

Κατά το παρελθόν έτος, η FNB βοήθησε στη διευκόλυνση της παράδοσης περισσότερων από 2.200 Krugerrands στις πλατφόρμες συναλλαγών της.

«Η FNB κατέχει επί του παρόντος κέρματα αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου R1 στο χαρτοφυλάκιό της για λογαριασμό των πελατών της. Αυτό το ορόσημο υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη που έχουν οι πελάτες στην FNB ως ​​τον προτιμώμενο οικονομικό και επενδυτικό τους συνεργάτη.

«Αυτό δείχνει περαιτέρω ότι οι πελάτες της FNB διαφοροποιούν τα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια για να αντισταθμίσουν τις δυσμενείς συνθήκες της αγοράς», λέει ο επικεφαλής επενδύσεων της FNB Wealth and Investments, Sebastian Pillay .

Σε περιόδους αβεβαιότητας της παγκόσμιας αγοράς, σε συνδυασμό με την αργή οικονομική ανάπτυξη, ο χρυσός διατηρεί σταθερά τη φήμη του ως ασφαλούς καταφυγίου, προσθέτει. Ο Pillay σημειώνει ότι ορισμένοι επενδυτές αγοράζουν χρυσό ως συναισθηματική επένδυση, ενώ εκείνοι που είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με τις κινήσεις των χρηματοπιστωτικών αγορών, αγοράζουν Krugerrands ως αίσθηση άνεσης για τα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια.

«Τα Krugerrands συνδέονται με τη διεθνή αξία του χρυσού, πράγμα που σημαίνει ότι η επένδυση προστατεύεται από την αστάθεια και την υποτίμηση του τοπικού νομίσματος, επομένως αυτό το καθιστά μια παγκόσμια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων στην οποία μπορείτε να βασιστείτε σε ένα καλό περιβάλλον αγοράς καθώς και σε περιόδους αβεβαιότητας .

«Επιπλέον, η πρόσφατη άνοδος της τιμής του χρυσού οδήγησε σε σημαντική αύξηση της ζήτησης για Krugerrands», επισημαίνει.

Λέει ότι τα Krugerrands, από την ίδρυσή τους πριν από δεκαετίες, έχουν γίνει ένα ασφαλές καταφύγιο πρώτης επιλογής για πολλούς επενδυτές όταν σκέφτονται να εκτεθούν στον χρυσό. Συχνά χρησιμοποιούνται ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού και των συναλλαγματικών διακυμάνσεων.

«Τα Krugerrands έχουν υψηλή ρευστότητα στην αγορά της Νότιας Αφρικής, καθιστώντας τα μια προτιμώμενη επιλογή μεταξύ έμπειρων επενδυτών και συλλεκτών και θεωρούνται νόμιμο χρήμα στη Νότια Αφρική, αλλά η πραγματική τους αξία έγκειται στην περιεκτικότητά τους σε χρυσό.

«Είτε αποκτήθηκε για διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου, διατήρηση του πλούτου ή νομισματική εκτίμηση, η Krugerrands συνεχίζει να αποδίδει στον τομέα των πολύτιμων μετάλλων και να χρησιμεύει ως ένας ακρογωνιαίος λίθος επένδυση σε πολύτιμα μέταλλα»

AGORA-XRYSOU.COM

  • Ελ. Βενιζέλου 53, Πειραιάς
    Τηλ.: 211.1825001 & 697.2027740
    Βρείτε μας στο χάρτη
  • Κολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
    Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740

Share this post