γκρουγκεραντ Krugerrand Νοτίου Αφρικής

γκρουγκεραντ Krugerrand Νοτίου Αφρικής:

Το Krugerrand είναι χρυσό νόμισμα το οποίο κόπηκε σε αξίες μίας ουγγιάς, μισής ουγκιάς, ένα τέταρτο της ουγγιάς και ένα δέκατο της ουγκιάς. Το Krugerrand, που πρώτα κόπηκε το 1967, είναι τώρα το πιο διαπραγματεύσιμο χρυσό νόμισμα στον κόσμο. Πάνω από σαράντα εκατομμύρια ουγκιές καθαρού χρυσού έχουν κοπεί σε Krugerrands .

Πήρε το όνομά του από τον τελευταίο πρόεδρο της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής, Paul Kruger και από το “Rand” η οποία είναι η μονάδα που χρησιμοποιείται στη Νότια Αφρική. Το Krugerrand, αποτελείται από χρυσό 22Κ (91,67%) και χαλκό. Σε αντίθεση με τα νομίσματα που κόπηκαν σε 24K χρυσό, ο χαλκός στο κράμα προσδίδει αντοχή, καθιστώντας το Krugerrand ανθεκτικό στις γρατσουνιές . Ο χαλκός στο κράμα προσδίδει μία πορτοκαλί απόχρωση που προσθέτει ομορφιά αυτού του νομίσματος. Το Krugerrand ονομαστικής αξίας 1 ουγκιάς ζυγίζει 32,77 γραμμάρια και περιέχει μία ουγγιά (31.103 γρ.) καθαρού χρυσού.

Σε αντίθεση με τα νομίσματα, τα οποία έχουν μία ονομαστική αξία που αναγράφεται πάνω τους, το Krugerrand αποτιμάται με την περιεκτικότητα του σε χρυσό και την τρέχουσα τιμή . Στην πραγματικότητα, το νοτιοαφρικάνικο Krugerrand είναι το πρώτο νόμισμα στον κόσμο που κόπηκε και περιέχει μια ουγγιά καθαρού χρυσού

Share this post