ΑΣΗΜΙ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Χρήστος  κανέας 12-03-22

Θα συνειδητοποιήσει τελικά το ασήμι τις δυνατότητές του; Δεν έχω ιδέα – αλλά μόλις αγόρασα μια ποσότητα
Για τους επενδυτές, το ασήμι είναι απίστευτα απογοητευτικό. Έχει περισσότερες δυνατότητες από  οποιοδήποτε άλλο μέταλλο, αλλά αυτή η δυνατότητα δεν γίνεται ποτέ πραγματικότητα.Έκανα κάτι που δεν έκανα εδώ και πολύ καιρό , χθες: αγόρασα ασήμι.
Γνωρίζετε για το ασήμι: μπορεί να έχει πολλές δυνατότητες – σχεδόν περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο μέταλλο – αλλά ποτέ δεν αποδίδει.
Αυτή τη φορά θα είναι  διαφορετική; Αμφιβάλλω. Αλλά είναι φθηνό, και είναι δύσκολο να βρεις κάτι για το οποίο μπορείς να πεις κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή.
Ο υπολογισμός μου είναι ότι η ανάποδη πλευρά  είναι μεγαλύτερη από την αρνητική πλευρά. Και έτσι έκανα το βήμα.
Η ασημένια ιστορία είναι μια από τις πιο συναρπαστικές στον κόσμο των επενδύσεων. Έχει όλες τις δυνατότητες που θα έπρεπε να έχει ένα νομισματικό μέταλλο σε ένα πληθωριστικό περιβάλλον που σοφότερες κεφαλές από εμένα συγκρίνουν με τη δεκαετία του 1970. Στην πραγματικότητα, αν υπήρχε επένδυση με καλύτερη απόδοση από το ασήμι τη δεκαετία του 1970. Θα ήθελα πολυ  να μάθω τι ήταν.
Το ασήμι έχει τόσες πολλές  ποικίλλες δυνατότητες – η συνειδητοποίηση του είναι άλλο θέμα

Πήγε από κάτω από τα 2 δολάρια η ουγγιά στις αρχές της δεκαετίας, μέχρι τα 50 δολάρια το 1980.
Κάνει όλα τα πράγματα που ένα νομισματικό μέταλλο υποτίθεται ότι κάνει: το φυσικό ασήμι που έχετε στην κατοχή σας δεν είναι ευθύνη κανενός άλλου. σας βγάζει από το χρηματοπιστωτικό σύστημα. λειτουργεί ως ασφάλιση. αντισταθμίζει την υποβάθμιση του νομίσματος. Ταυτόχρονα, έχει όλες τις δυνατότητες ενός βασικού μετάλλου – και τα βασικά μέταλλα τείνουν επίσης να είναι αρκετά καλά κατά τη διάρκεια του πληθωρισμού.
Θα μπορούσα να γράψω ένα βιβλίο δεκάδων χιλιάδων λέξεων για τις πολυάριθμες βιομηχανικές χρήσεις του ασημιού. Μπορεί να μην είναι καλό βιβλίο, αλλά θα ήταν μεγάλο. Από ιατρικό εξοπλισμό έως ηλεκτρικές συσκευές, είναι πιο δύσκολο να βρεις πράγματα που δεν περιέχουν ασήμι από ό,τι πράγματα που περιέχουν. Κάθε smartphone έχει ασήμι μέσα του. κάθε υπολογιστής  κάθε κινητήρας τζετ  κάθε ηλιακό πάνελ. Οι καλύτερες μπαταρίες περιέχουν ασήμι. χρησιμοποιείται και σε απορρυπαντικά, αποσμητικά, θεραπεία κονδυλωμάτων, μικροβιακά εργαστηριακά , τρισδιάστατη εκτύπωση, πλαστικά, κοσμήματα, συντήρηση ξύλου, καθαρισμό νερού – είναι σαν να παίζεις με τη νέα τεχνολογία και την αυξανόμενη μεσαία τάξη του αναπτυσσόμενου κόσμου .
Η ετήσια ζήτηση αργύρου ανέρχεται σε περίπου ένα δισεκατομμύριο ουγγιές. Περίπου το 50% προέρχεται από τη βιομηχανία. 20% από κοσμήματα. 25% από τη ζήτηση επενδύσεων. και «άλλα» (ασημικά και φωτογραφία κυρίως) κάνουν τη διαφορετικότητα.
Η προσφορά ταιριάζει περισσότερο απο τη ζήτηση. Περίπου το 80% προέρχεται από την εξόρυξη και το 20% από την ανακύκλωση. Μόνο μια μικρή αύξηση της ζήτησης για επενδύσεις, ωστόσο, και ξαφνικά υπάρχει έλλειψη.
Σε ιστορική βάση, το ασήμι είναι πιθανώς φθηνότερο από οτιδήποτε άλλο. Η αναλογία χρυσού-αργύρου στον φλοιό της γης είναι 1:15 – υπάρχει 15 φορές περισσότερο ασήμι. Επομένως, η αναλογία στην τιμή μεταξύ των δύο θα πρέπει να είναι 15. Πράγματι, κάπου μεταξύ 15 και 20 φορέςείναι ο ιστορικός μέσος όρος – τουλάχιστον, μέχρι τον 20ο αιώνα και τότε ήρθαν τα νόμιμα χρήματα.
Μέχρι τότε, βλέπετε, είχαμε χρησιμοποιήσει το ασήμι ως χρήματα. Δεν είχε σημασία αν ήσουν αγρότης στην Αρχαία Μεσοποταμία, κωπηλάτης στην Αρχαία Ελλάδα, στρατιώτης στην Αρχαία Ρώμη, βάρδος στη Μεσαιωνική Ευρώπη ή καουμπόη στην Άγρια Δύση – τα χρήματά σου ήταν ακριβώς  ίδια: ήταν ασήμι.
Αλλά σήμερα ο μέσος όρος δεν είναι 15, είναι 77. Αν επιστρέψουμε στον ιστορικό μέσο όρο και η τιμή του χρυσού παρέμενε γύρω στα 1.750 δολάρια η ουγγιά, το ασήμι θα ξεπερνούσε τα 115 δολάρια. Και εδώ είμαστε σήμερα με το ασήμι στα 22 $.
Όπως λέω, έχει πάρα πολλές δυνατότητες.
Το ασήμι είναι το χειρότερα κρυμμένο μυστικό στον κόσμο των επενδύσεων
Αλλά όπως επίσης λέω: Δεν είναι ότι οι δυνατότητες του ασημιού είναι άγνωστες. Οι άνθρωποι διαδίδουν τη λέξη εδώ και δεκαετίες.
Νιώθεις ότι χτυπάς το σύστημα όταν αγοράζεις ασήμι , Αυτό απλώς προσθέτει στη λάμψη του.
Αλλά υπάρχουν τρία αναπόφευκτα στη ζωή: ο θάνατος, οι φόροι και το γεγονός ότι μια μέρα το ασήμι θα επιστρέψει σίγουρα στα 50 δολάρια. Είμαι αρκετά σίγουρος γι’ αυτό.μακάρι αν ξέραμε πότε περίπου.
Όταν όμως φτάσει στα 50 $, θα κινείται με την ταχύτητα ενός κρυπτονομίσματος που δεν έχετε δεί ποτέ – τόσο πολύ που θα είναι δύσκολο να επιβιβαστείτε σε αυτό το τραίνο.
Μια μέρα θα πάει πάνω από 50$ και μετά ποιος ξέρει πού θα πάει. Απλώς αναρωτιέμαι πόσο καιρό πρέπει να περιμένουμε.
Η ώρα για αγορά είναι σίγουρα  όταν η αγορά είναι βαρετή. Όταν κανείς δεν νοιάζεται για αυτό.
το Silver ήταν αδύναμο τον τελευταίο καιρό. – τουλάχιστον από το πλεονέκτημα  γνώσης του γραφείου μου. Δεν μπορώ να το δω να πέφτει κάτω από τα 20 $, εκτός αν αντιμετωπίσουμε κάποιο είδος κρίσης ρευστότητας, κατάσταση βιασύνης προς τα μετρητά – όπως τον Μάρτιο του 2020.
Σε αυτόν τον κόσμο της περιστροφής, αισθάνεται ότι τα πολύτιμα μέταλλα οφείλονται σε ένα τρέξιμο. Και έτσι αγόρασα λίγο ασήμι. Το ένστικτό μου μου λέει ότι θα περιπλανηθούμε πίσω στα μεσαία προς τα περισσότερο υψηλά απο το $20.

Αλλά αν πραγματικά επιστρέφουμε στη δεκαετία του 1970, τότε το πετρέλαιο ξεπερνά τα 150 δολάρια και το ασήμι στα 50 δολάρια. Το ασήμι στα 22 $ μοιάζει με το πετρέλαιο στα 50 $ πέρυσι: φθηνό – και επικίνδυνο. Δεν υπάρχουν πολλά περιουσιακά στοιχεία για τα οποία μπορείτε να το πείτε αυτήν τη στιγμή.

AGORA-XRYSOU.COM

  • Ελ. Βενιζέλου 53, Πειραιάς
    Τηλ.: 211.1825001
    Βρείτε μας στο χάρτη
  • Κολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
    Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740

Share this post