20/03/2022

Αγαπητοί μας Πελάτες.

Στην προσπάθειά μας να διευρύνουμε την γκάμα των παρεχομένων μας υπηρεσιών, είμαστε στην  ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως επεκτεινόμαστε. Πιο συγκεκριμένα, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τις δικές σας ανάγκες, επεκτεινόμαστε και στον χώρο των αντικών καθώς  επίσης και των ιδιαίτερων έργων τέχνης. Η πρωτοβουλία μας αυτή, είναι αποτέλεσμα σκέψης και σχεδιασμού μιας και τα έργα τέχνης ασκούσαν και σε μας πάντα δέος και θαυμασμό.

Η νέα μας αυτή δραστηριότητα αναπτύσσεται έχοντας πλήρη γνώση της μεταβλητότητας της εποχής που ζούμε, μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα και συνεχείς εκπλήξεις. Με βάση τα παραπάνω, ενδιαφερόμαστε να αγοράσουμε μετρητοίς ή να ενεχυριάσουμε πέρα από νομίσματα, ρολόγια ή κοσμήματα, ιδιαίτερα έργα τέχνης που επιθυμείτε να μας διαθέσετε.

Τα παραπάνω διακοσμητικά αντικείμενα περιλαμβάνουν κυρίως:

Πίνακες Επώνυμων Ζωγράφων

Ασημικά

Πορσελάνες  (βάζα,σερβίτσια, κουπ, μινιατούρες, συνθέσεις)

Κρύσταλλα

Μπρούτζινα

Επιπλα

Χειροποίητα Χαλιά

Μαρμάρινα Αγάλματα

Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε πως αναγκαία προυπόθεση για την αγορά ή ενεχυρίαση των παραπάνω είναι η εξής:

Τα Αντικείμενα να είναι τουλάχιστον σε πολύ καλή κατάσταση

Τα Αντικείμενα να φέρουν, όπου  απαιτείται, σφραγίδες ή πιστοποιητικά γνησιότητας ή ότι άλλο κατά περίπτωση χρειάζεται

Τα προς διάθεση αντικείμενα θα παραληφθούν και ελεγχθούν παρουσία σας από το έμπειρο και εξειδικευμένο Τμήμα Εκτιμήσεων που διαθέτουμε και αφού επαληθευτεί η γνησιότητά τους, θα σας προσφέρουμε ένα λογικό και εύγλωττο αντίτιμο, απολύτως άμεσα εισπρακτέο για την αγορά ή ενεχυρίασή τους. Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να επισημάνουμε εμφατικά με κάθε σεβασμό στους Πελάτες μας

είτε αυτοί είναι ενεργοί, είτε νέοι, πως θα αγοράσουμε σε μια συμφωνηθείσα λογική τιμή που θα μας επιτρέψει και εμάς να διάθέσουμε σε μια λογική τιμή.

Πολύ συνοπτικά, κρίνουμε σκόπιμο να πούμε δυο λόγια σχετικά με το ζήτημα της τιμής, το οποίο είναι ευνόητο πως απασχολεί πρώτιστα όσους μεταπωλούν κομμάτια από τις συλλογές τους. Ο προσδιορισμός της τιμής αγοράς ενός έργου τέχνης ή ενός διακοσμητικού αντικειμένου είναι μια συνισταμένη πολλών παραγόντων.

Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι:

Για τους πίνακες ζωγραφικής, κριτήριο είναι το όνομα, το εμπορικό εκτόπισμα και γενικότερα η τρέχουσα αξία του ζωγράφου. Επίσης, το υλικό φιλοτέχνησης, η πρωτοτυπία της θεματολογίας, η σχεδιαστική υλοποίησή της, οι χρωματικοί συνδυασμοί, η διάσταση του έργου, η ευκρίνεια και γνησιότητα της υπογραφής που φέρει ο πίνακας.

Για τα ασημικά, καταρχάς οι βαθμοί ασημιού που φέρουν τα σκεύη, οι οποίοι επαληθεύονται με τον προκαθορισμένο εργαστηριακό και ποιοτικό έλεγχο που διεθνώς ακολουθείται. Από εκεί και πέρα αν το ασημένιο σκεύος είναι σε πολύ καλή κατάσταση, χαρακτηρίζεται από αξιοσημείωτη παλαιότητα, λεπτομερή εργασία και χειροποίητη ιδιαιτερότητα, μπορεί να πουληθεί όχι απλά ως ασήμι αλλά ως ασημένιο έργο τέχνης σε διαφορετική τιμή.

Για τις πορσελάνες, μας ενδιαφέρει η προέλευση, το εργοστάσιο ή η βιοτεχνία από το οποίο προέρχονται, η στιλπνότητα και η υφή τους, η λεπτότητα και η χειροποίητη λεπτομέρεια που συγκεντρώνουν. Τέλος, εξετάζουμε την άριστη εμφάνισή τους, χωρίς σπασίματα ή τσιμπήματα. Αν πρόκειται για πολύ παλιά κομμάτια, θα πρέπει να συνοδεύονται από πιστοποιητικό, όχι απαραίτητα εργοστασιακό, που θα βοηθήσει να πουληθούν σε ακόμα ανταγωνιστικότερη τιμή. Αυτό ισχύει για όλα τα έργα τέχνης ή τις αντίκες.

Για τα κρύσταλλα, εξετάζεται η φίρμα τους, η φωτεινότητα και καθαρότητά τους, ο αριθμός των χρωμάτων ή αποχρώσεών τους

καθώς επίσης και η χειροποίητη ομορφιά τους. Σε περίπτωση που μιλάμε για σετ, αυτό θα πρέπει να είναι πλήρες. Το ίδιο ισχύει και για ασημένια ή πορσελάνινα σετ.

Για τα μπρούτζινα, δίνεται έμφαση στην ποιότητα και αντοχή του υλικού τους, στην παλαιότητά και εγχάρακτη ταυτότητά τους καθώς επίσης και στην ιδιαιτερότητα της θεματολογίας τους.

Για τα έπιπλα βασική μας επιδίωξη είναι να συλλέγουμε παλαιά και σπάνιας τεχνοτροπίας έπιπλα σε πολύ καλή κατάσταση με έκδηλη την χειροποίητη εργασία. Επίσης μεγάλη σημασία δίνεται στο είδος, την προέλευση και την καθαρότητα του ξύλου από το οποίο είναι κατασκευασμένο το προς πώληση έπιπλο. Σημειώνουμε εδώ πως δεν μας ενδιαφέρουν έπιπλα που παράγονται από παράγωγα του ξύλου.

Τα χειροποίητα χαλιά, κατά περίπτωση, αντικατοπτρίζουν έναν πολιτισμό, μια ιστορία, μια θεματολογία ιδιαίτερη, μοναδική και σπάνια. Στην αξιολόγηση των χειροποίητων χαλιών, λαμβάνονται υπόψιν η χώρα προέλευσης, το υλικό κατασκευής τους (βαμβάκι, μαλλί, μετάξι), η διάστασή τους, η παλαιότητα της κατασκευής τους. Οσον αφορά την κατασκευή τους, ελέγχουμε την πυκνότητα και κρουστότητα των κόμπων τους, την καθαρότητα του πέλους τους και την ιδιαιτερότητα της θεματολογίας τους.

Τέλος σχετικά με τα μαρμάρινα αγάλματα, επικεντρωνόμαστε σε όλες τις διαστάσεις. Δίνουμε έμφαση στο όνομα του γλύπτη που τα φιλοτέχνησε, στην ποιότητα και χειροποίητη αποτύπωση της κατασκευής, στην εξωτερική κατάσταση του γλυπτού, δηλαδή να μην λείπουν κομμάτια και στην γενικότερη χρωματική ομοιογένεια και καθαρότητα τους.

Αγαπητοί μας Φίλοι και Πελάτες, ευχαριστούμε προκαταβολικά για την προσοχή σας και με χαρά, επαγγελματισμό και την ευνόητη

εχεμύθεια θα σας δεχτούμε προκειμένου να συζητήσουμε διεξοδικότερα. Με τον επαγγελματισμό που μας διακρίνει, επεκτέινόμαστε  και σε αυτή την δραστηριότητα, με ήθος, σεβασμό, επάρκεια και γνώση προκειμένου όχι μόνο να σας εξυπηρετήσουμε αλλά και να σας ευχαριστήσουμε, ενισχύοντας το κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης που έχουμε καταφέρει αμφότεροι να οικοδομήσουμε.

AGORA-XRYSOU.COM

  • Ελ. Βενιζέλου 53, Πειραιας
    Τηλ.: 211.1825001
    Βρείτε μας στο χάρτη
  • Κολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
    Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740

Share this post