Τα πρώτα χρυσά Sovereign

Στις 28 Οκτώβρη του 1489 ο βασιλιάς Ερρίκος Ζ ΔΙΕΤΑΞΕ τους αξιωματικούς του Βασιλικού Νομισματοκοπείου του να παράγουν «νέα χρήματα χρυσού».Η Αγγλία είχε μέχρι τότε να κυκλοφορούν χρυσών νομισμάτων για σχεδόν έναν αιώνα , αλλά το νέο νόμισμα επρόκειτο να είναι το μεγαλύτερο νόμισμα στην Αγγλία, τόσο ως προς το μέγεθος και την αξία, και θα έπρεπε να ονομάζεται Sovereign. άξιζε ένα τέτοιο υπέροχο όνομα, η άλλη όψη μια ένθρονηση σε πορτρέτο του βασιλιά σε πλήρη εμβληματική στέψη και το αντίστροφο να απεικονίζει τα βασιλικά όπλα, στέφθηκε και επάνω σε μια υπέροχη διπλή τριαντάφυλλια για να συμβολίσει την ένωση της Υόρκης και του Λάνκαστερ μετά το χρονοβόρο Πόλεμο των Ρόδων.


Τα πρώτα βασιλιάδων, σχέδια, που είναι πλούσια σε συμβολισμούς, ήταν μέρος από τις παγίδες της νέας δυναστείας των Τυδώρ.

Μεγάλα και όμορφα, υπήρξε σαφής πρόθεση να αυξήσει την αξιοπρέπεια του βασιλιά και να διαδώσει ένα πολιτικό μήνυμα της σταθερότητας και γοήτρου και όχι να εκπληρώσει οποιαδήποτε εμπορική ανάγκη. Ως εκ τούτου, χτυπήθηκε με τη σειρά της από τους Tudor βασιλιάδες, το θέμα του πλησιάζει στο τέλος στην αρχή της βασιλείας του Ι Α Sovereign δεν θα ήταν να εμφανιστεί και πάλι για 200 χρόνια.

Την χρυσή λίρα αναβίωσε

Σχεδόν το μισό βάρος και η διάμετρος , το νέο χρυσό νόμισμα του 1817 περισσότερο από ό, τι ταιριάζει στον προκάτοχό του στην ομορφιά του σχεδιασμού της. Η παραδοσιακή αντίστροφη εγκαταλείφθηκε υπέρ ενός Αγίου Γεωργίου και το δράκο της κλασικής ομορφιάς που σχεδιάσθηκε και χαράκτηκε από την ιταλό χαράκτη Benedetto Pistrucci.

Πορτρέτο του βασιλιά για το 1817 χρυσή λίρα ήταν επίσης σχεδιασμένο έργο του Benedetto Pistrucci.

Ευτυχώς, απαντώντας στις επικρίσεις της κακής κατάστασης της νομισματικής τέχνης, που αναβίωσε το 1871 και δράκο και ασπίδα βασιλιάδων, τόσο που φέρει την γοητευτική νεαρή επικεφαλίδα της Βασίλισσας Βικτωρίας, έτρεξε και συνυπήρξε δίπλα στον άλλο, μέχρι το 1887.

Εκείνη τη χρονιά, που συμπίπτει με τη βασίλισσα Βικτώρια του Χρυσού Ιωβηλαίου, τα νέα σχέδια εμφανίστηκαν στο χρυσό και αργυρα νομισμάτα, αλλά μόνο Pistrucci του Αγίου Γεωργίου εγκρίθηκε για την αντίστροφη του βασιλιά.

Δεν ήταν μέχρι το 1893, ωστόσο, όταν Παλιά κεφάλι Thomas Μπροκ αντικατέστησε το Ιωβηλαίο Επικεφαλής σε νομίσματα της Βασίλισσας Βικτωρίας, έκανε ο Pistrucci του Αγίου Γεωργίου να κοσμούν τελικά το αντίστροφο του Half-Sovereign. Ίσως υπήρξαν καλοι πρακτικοί λόγοι για την υιοθέτηση του Αγίου Γεωργίου στη θέση των συνηθισμένων βασιλικών όπλων, αλλά ίσως στην αισθητική μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο, για πολλούς που θα συμφωνήσουν με τον κριτικό του Illustrated London News, που ανακήρυξαν το νέο Half-Sovereign της 1893 «πολύ όμορφη … μακράν η πιο καλλιτεχνικά Half-Sovereign έχω δει μέχρι τώρα».

Αντίστροφη σχέδια των 1817 και 1893 Half-βασιλιάδες

Η δημοτικότητά του έχει επιβεβαιωθεί από την παρουσία στις απεικονίσεις του κάθε μονάρχη από τότε. Κατά την κοπή των μονάρχων επαναλαμβάνεται στην παρούσα εποχή ,δεν υπήρχε καμία σκέψη για την αντικατάστασή του. Ως εκ τούτου, εμφανίστηκε σε κάθε κοπή πολύτιμων μετάλλων Κυρίαρχος του εικοστού αιώνα παραιτείται από τη θέση του μόνο τρεις φορές σε βασιλείας της Βασίλισσας – 1989 για τα ειδικά αναμνηστικά κέρματα για τον εορτασμό της 500ής επετείου της αρχικής Tudor Sovereign, το 2002, Χρυσό Ιωβηλαίο έτος της Βασίλισσας, και πάλι το 2005.

Ο σχεδιασμός Pistrucci του Αγίου Γεωργίου και ο δράκος εξακολουθεί να βασιλεύουν στην χρυσή λίρα οικογένεια, και αναγνωρίζεται ως ένα σύμβολο με προδιαγραφές και την κοπή της αριστείας. Κοσμεί τα πέντε νομίσματα στην βασίλισσα οικογένειας του 2011?κάθε νόμισμα έχει κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας πρωτότυπα εργαλεία και ως εκ τούτου εμφανίζει δυναμική το αριστούργημα Pistrucci σε όλη την αρχική του δόξα.

 

Share this post