ΠΛΑΤΙΝΑ

 

Τι είναι η πλατίνα

Ο Χρυσός και το ασήμι δεν είναι τα μόνα πολύτιμα μέταλλα. Στην πραγματικότητα, εάν η τιμή ήταν ο μόνος παράγοντας, η πλατίνα είναι πιο πολύτιμο από τα τρία. μια ουγγιά πλατίνας είναι περίπου 285 δολάρια ακριβότερη από μια ουγγιά χρυσού, και όχι πολύ καιρό πριν η διαφορά ήταν $1.000. Αλλά υπάρχουν και άλλα πλην της τιμής που πρέπει να εξεταστούν.

 

Για παράδειγμα, η πλατίνα δεν έχει ιστορία ως χρήμα. Ο χρυσός είναι χρήμα, και το ασήμι έχει νομισματική και βιομηχανική ζήτηση. Αντίθετα, η χρησιμότητα της πλατίνας απορρέει από τις βιομηχανικές εφαρμογές της. Αν και κάποια νομισματοκοπεία έχουν συνθέσει νομίσματα από πλατίνα, το έκαναν για συλλέκτες, όχι για χρήση ως νόμισμα.

Η πλατίνα δεν έχει χρησιμοποιηθεί ως νόμισμα, και η χρησιμότητά της με αυτόν τον τρόπο είναι περιορισμένη. Οι εφαρμογές της είναι πολύ σημαντικές από οποιαδήποτε χρηματική χρήση, η οποία μπορεί να επληρωθεί καλύτερα από το ασήμι και το χρυσό. Υπό αυτές τις συνθήκες, έχει ρόλο στο χαρτοφυλάκιο επενδυτών.

Πέρα από τις βιομηχανικές εφαρμογές, η πλατίνα είναι χρήσιμη ως μέσο αποθήκευσης αξίας. Από την άποψη αυτή και αγνοώντας προς το παρόν τις διαφορετικές τιμές τους, η κατοχή μιας ουγκιάς λευκόχρυσου σε φυσική μορφή είναι σαν την κατοχή μιας ουγγιάς αργύρου ή χρυσού. Και τα τρία είναι περιουσιακά στοιχεία, οπότε δεν έχουν τον κίνδυνο του αντισυμβαλλομένου. Επειδή το φυσικό μέταλλο δεν είναι χρηματοοικονομικό περιουσιακό στοιχείο, η αξία όλων αυτών των μετάλλων δεν εξαρτάται από την υπόσχεση κανενός.

 

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι οι διαφορές της πλατίνας σε σχέση με τον χρυσό μπορεί να είναι επωφελείς. Προσφέρει μεγαλύτερη διαφοροποίηση σε ένα χαρτοφυλάκιο. Για παράδειγμα, η ζήτηση της πλατίνας είναι γενικά αντίθετη στη ζήτηση για χρυσό. Όταν οι επικρατούσες οικονομικές συνθήκες είναι αδύναμες, η ζήτηση της πλατίνας μειώνεται, ενώ η ζήτηση για χρυσό αυξάνεται.


AGORA-XRYSOU.COM

  • Ελ. Βενιζέλου 53, Πειραιας
    Τηλ.: 211.1825001 & 6930.408885
    Βρείτε μας στο χάρτη
  • Κολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
    Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740

    Το Agora-Xrysou.com αγοράζει χρυσό, κοσμήματα λίρες, ασημένια σκεύη, μέταλλα πλατίνα, παλλάδιο, μπριγιαν, ρουμπίνια, ζαφείρια, σμαράγδια, διαμάντια και επώνυμα ρολόγια. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας κάνουμε δωρεάν εκτίμηση.

Share this post