13/12/2020/

οι επενδύσεις σε ασήμι μπορεί να αποδειχτούν… χρυσές
Το μέταλλο δεν ήταν ποτέ τόσο φθηνό σε σχέση με τον χρυσό και αυτό κάνει πολλούς επενδυτές να ελπιζουν σε ράλι τους επόμενους 12 μήνες. Oι προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης για βιομηχανική χρήση.
Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι το ασήμι θα κάνει ράλι, μετά τη διεύρυνση της τιμής του με αυτήν του χρυσού στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών αιώνων.

Τον Μάρτιο η τιμή μιας ουγκιάς χρυσού ήταν 125 ακριβότερη από την αντίστοιχη ασημιού, ένα ρεκόρ που φτάνει ως το 1687, σύμφωνα με στοιχεία.

Αλλά από τότε η διαφορά έχει συρρικνωθεί, με τον χρυσό να είναι 113 φορές πιο ακριβός και οι αναλυτές λένε ότι είναι πολυ πιθανό να υπάρξουν περισσότερα κέρδη για το ασήμι, καθώς οι οικονομίες να αρχίζουν να ανακάμπτουν από τα σοκ των περιοριστικών μέτρων και η ζήτηση να επιστρέφει για χρήση του μετάλλου σε ηλεκτρονικά και ηλιακά πάνελ.
«Όσο περισσότερο διαρκεί επίδοση του χρυσού τόσο περισσότεροι επενδυτές θα λένε το ασήμι είνα φθηνό. Δεν είναι το πιο σύνθετο επιχείρημα αλλά είναι αλήθεια.
Η τιμή του ασημιού υποχώρησε σε χαμηλά 11 ετών στα 11 δολάρια ανά ουγκιά μέσα Μαρτίου, αλλά απο τότε το μέταλλο έχει ανακάμψει και διαπραγματεύεται στα 20 δολάρια ανά ουγκιά καθώς οι συμμετοχές στα ETF που επενδύουν στο ασήμι έφτασαν στο επίπεδο ρεκόρ των 675 εκατομμυρίων ουγκιών . Αναλυτές της Bank of America προβλέπουν ότι το ασήμι μπορεί να σκαρφαλώσει , καθώς η ανάπτυξη θα ανακάμπτει. Μετά την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008, το ασήμι πραγματοποίησε ράλι 440% για να φτάσει 48,44 δολάρια η ουγκιά το 2011
Το πρόσφατο ράλι στο χρυσό είναι σημάδι ανησυχίας για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Στην εποχή του Μεγάλου Αλέξανδρου ο λόγος χρυσού-ασημιού ήταν 12 προς 1 . Το καθεστώς του χρυσού ως ασφαλούς καταφυγίου έρχεται στο προσκήνιο. Λογικά θα περίμενε κανείς να ακολουθήσει και το ασήμι.
Περίπου το50% για ασήμι προέρχεται από τον βιομηχανικό τομέα, της αυτοκινητοβιομηχανίας και της ηλιακής ενέργειας. Τα έργα στην ηλιακή ενέργεια καθυστερούν, ενώ οι εφοδιαστικές αλυσίδες στον τομέα των ηλεκτρονικών έχουν δεχθεί πλήγμα από την πιο αδύναμη ζήτηση.
το ασήμι συνήθως χρειάζεται ισχυρή ζήτηση τόσο από επενδυτές, όσο και από βιομηχανίες για να υπεραποδώσει. Ωστόσο, για πολλούς επενδυτές το ασήμι είναι πολύ φθηνό, ακόμα και μετά την επιβράδυνση της οικονομίας λόγω της Covid-19.
Μπορεί κανείς να πάει 3.000 χρόνια πριν τη γέννηση του Χριστού – το ασήμι δεν ήταν ποτέ τόσο φθηνό σε σχέση με τον χρυσό.
Τα ορυχεία ασημιού έχουν περισσότερα περιθώρια κέρδους σε σχέση με τα ορυχεία χρυσού σε περίπτωση ανόδου της τιμής, σύμφωνα. Πολλά ορυχεία χρειάζονται μια τιμή 17 δολαρίων για να καλύψουν τα έξοδά τους. «Όταν το ασήμι αρχίσει πραγματικά να απογειώνεται, η απόδοση ενός παραγωγού ασημιού έναντι ενός παραγωγού χρυσού είναι δύο με τρεις φορές μεγαλύτερη.
Oι οπαδοί του ασημιού σημειώνουν ότι το μέταλλο που χρησιμοποιείται σε τεχνολογίες ενέργειας στις οποίες θα αυξηθεί η ζήτηση όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα ηλιακά πάνελ. Χρησιμοποιείται επίσης για την τεχνολογία 5G και σε ραντάρ αυτόνομων οχημάτων

AGORA-XRYSOU.COM

  • Ελ. Βενιζέλου 53, Πειραιας
    Τηλ.: 211.1825001 & 6930.408885
    Βρείτε μας στο χάρτη
  • Κολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
    Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740

 

Share this post