Σήμερα ο Τζέιμς Τ προειδοποίησε το King World News ότι το ασήμι 50 δολαρίων απέχουν μέρες ή εβδομάδες και όχι μήνες.

Ρεκόρ υψηλά για χρυσό, ασήμι πρόκειται να κυκλοφορήσει στις
20 Οκτωβρίου.
 «Ξέρεις τι βρίσκω αξιοσημείωτο για όλα αυτά τα υψηλά ρεκόρ σε χρυσό,  Είναι η έλλειψη ενθουσιασμού που συνήθως παρατηρείται στις κορυφές της ανοδικής αγοράς. 

Λίγοι προσέχουν. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι μια ανοδική αγορά έχει πολύ περισσότερα να τρέξει, από τα οποία μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο χρυσός στα 2700 $ είναι ακόμα νωρίς σε αυτήν την ανοδική τάση.

Έτσι, σήμερα μου φαίνεται σαν το πρώιμο στάδιο άλλων μεγάλων ανοδικών αγορών χρυσού που έχω ζήσει από το 1971. Είναι σαν 45 $ το 1971 στο δρόμο στα 200 $ δύο χρόνια αργότερα ή 100 $ το 1976 και στη συνέχεια να σκαρφαλώνουν στο υψηλό του 1980 των 850 $ , ή 340 $ το 2002 στο δρόμο προς τα 1900 $ το 2011 μετά τη Μεγάλη Οικονομική Κρίση. 

Η τρέχουσα ανοδική τάση ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2023, όταν ο χρυσός τελικά εμπόδισε τα 2.000 δολάρια σε νέα υψηλά ρεκόρ. Από τότε έχει ανέβει πιο ψηλά σε νέα ρεκόρ, όπως μπορούμε να δούμε σε αυτό το γράφημα.

Gold’s Beautiful Stair-Step Pattern Higher

Ο χρυσός οδηγείται υψηλότερα από διάφορους παράγοντες, αλλά όλα συνοψίζονται στην προσφορά και τη ζήτηση, τη βασική αρχή κάθε οικονομικής δραστηριότητας. Η ζήτηση για το δολάριο σε όλο τον κόσμο μειώνεται και ο χρυσός αυξάνεται επειδή είναι το αποδεδειγμένα ασφαλές καταφύγιο για την προστασία της αγοραστικής σας δύναμης. Το ίδιο και το ασήμι, αλλά έχει πολλά να κάνει.

Ασήμι
Αυτή τη στιγμή το ασήμι απέχει πολύ από το ρεκόρ των $50 που έφτασε το 1980 και ξανά το 2011 , αλλά περιμένω ένα νέο υψηλό ρεκόρ σύντομα. Έχω ενημερώσει το ίδιο διάγραμμα της εβδομαδιαίας τιμής κλεισίματος του αργύρου που είναι πλέον γνωστό στους αναγνώστες του King World News, με μια μικρή αλλαγή για να εξηγήσω τη σκέψη μου. Είναι ένα γράφημα κλίμακας καταγραφής για να συγκρίνετε τα προηγούμενα ποσοστιαία κέρδη με τα πιθανά μελλοντικά κέρδη. 

Μετά το Breakout, ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΕΛΟΣ (Αριστερή πλευρά του γραφήματος) Υποδεικνύει πιθανά τεράστια ανοδικά κέρδη για το ασήμι 

Πρόσθεσα το κόκκινο βέλος για να επισημάνω τι συνέβη το 2020. Θα δούμε αν είναι δυνατή μια παρόμοια ποσοστιαία αύξηση τις επόμενες εβδομάδες. Είναι μια προβολή, όχι μια πρόβλεψη φυσικά, βασισμένη στην υπόθεση ότι μερικές φορές η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Υπάρχει η δυνατότητα για επανάληψη επειδή το ασήμι συσσωρεύεται ακατάπαυστα από δυνατά χέρια, με αποτέλεσμα αυτή την τεράστια πολυετή βάση υποστήριξης. Το ασήμι ξεσπά τώρα από τη βάση, καθώς και ένα αντίστροφο μοτίβο κεφαλής και ώμων, ένα από τα πιο αξιόπιστα μοτίβα όλων των γραφημάτων.

Με τη νέα υψηλή τιμή κλεισίματος 12 ετών της Παρασκευής, το ασήμι έχει μασήσει με μικρή αντίσταση στα 32 $, ένα επίπεδο που έφτασε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο. Το Silver έχει πλέον ρυθμιστεί για να ανέβει ψηλότερα όπως έγινε το 2020 για έναν πολύ σημαντικό λόγο. Η ζήτηση για φυσικό μέταλλο κερδίζει το πάνω χέρι έναντι των ανοικτών πωλητών στην αγορά χαρτιού που προσπαθούν να «μειώσουν» την τιμή. Αναπόφευκτα η φυσική υπερισχύει του χαρτιού, επειδή ένα πραγματικό πράγμα είναι πιο πολύτιμο και χρήσιμο από μια απλή υπόσχεση να παραδώσει ένα πραγματικό πράγμα σε κάποια μελλοντική ημερομηνία…

  • AGORA-XRYSOU.COM
  • Κολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
    Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740