Ο χρυσός επεκτείνει το ράλι σε νέο ρεκόρ

Ο χρυσός επεκτείνει το ράλι σε νέο ρεκόρ  στα 2.610 δολάρια

 

Ο χρυσός (XAU/USD) διατηρεί την ανοδική του δυναμική και διαπραγματεύεται σε νέο υψηλό όλων των εποχών πάνω από τα 2.610 δολάρια την Παρασκευή. Οι αυξημένες προσδοκίες ότι οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες θα ακολουθήσουν τη Fed όσον αφορά την πολιτική χαλάρωσης και τη μείωση των επιτοκίων ανεβάζουν το XAU.

Ο χρυσός έφτασε σε νέα υψηλά την Παρασκευή, πάνω από το προηγούμενο υψηλό ρεκόρ των 2.600 δολαρίων που είχε οριστεί μετά τη  συνεδρίαση   την Τετάρτη.

Το ρητό της τεχνικής   λέει ότι «η τάση είναι ο φίλος σου», πράγμα που σημαίνει ότι οι πιθανότητες ευνοούν περισσότερο το κίτρινο μέταλλο σε συμφωνία με τις κυρίαρχες μακροπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες ανοδικές τάσεις.

Οι επόμενοι στόχοι προς τα πάνω είναι οι στρογγυλοί αριθμοί: $2.650 πρώτα και μετά $2.700.

Ο χρυσός εξακολουθεί να μην είναι αρκετά υπεραγορασμένος, σύμφωνα με τον Δείκτη Σχετικής Ισχύος (RSI) , ο οποίος αφήνει επίσης περιθώρια για περισσότερα ανοδικά.

Ωστόσο, σε περίπτωση που ο RSI του Gold εισέλθει στη ζώνη υπεραγοράς σε βάση κλεισίματος, θα συμβουλεύσει τους επενδυτές να μην προσθέτουν στις θέσεις αγοράς τους.

Εάν εισέλθει και στη συνέχεια εξέλθει υπεραγορασμένο, θα είναι σημάδι για κλείσιμο και πώληση, καθώς θα υποδηλώνει ότι μια βαθύτερη διόρθωση βρίσκεται σε εξέλιξη.


 Επισκόπηση

Ο χρυσός (XAU/USD) σπάει σε νέο υψηλό ρεκόρ κοντά στα 2.610 δολάρια την Παρασκευή, λόγω των αυξημένων προσδοκιών ότι οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες θα ακολουθήσουν την Federal Reserve (Fed) στη χαλάρωση της πολιτικής και στη μείωση των επιτοκίων. Τα χαμηλότερα επιτόκια είναι θετικά για τον χρυσό, καθώς μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης του μη τόκου περιουσιακού στοιχείου, καθιστώντας το πιο ελκυστικό για τους επενδυτές.

Μετά την απόφαση της Fed της Τετάρτης, η South African Reserve Bank (SARB) μείωσε το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης (bps) την Πέμπτη – η πρώτη μείωση από την πανδημία Covid το 2020. Η Κεντρική Τράπεζα των Φιλιππίνων μείωσε τα επιτόκια κατά 250 bps στο 7,0% στη συνεδρίασή της την Παρασκευή. Η Reserve Bank of India (RBI) αναμένεται τώρα ευρέως να μειώσει τα επιτόκια σε ένδειξη συμπάθειας προς τη Fed κατά την επόμενη συνεδρίασή της.

Παρόλο που η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PboC) διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού της στον καθορισμό του Σεπτεμβρίου την Παρασκευή, τα επιτόκια πρωτογενούς δανείου ενός και πέντε ετών βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ 3,35% και 3,85%, αντίστοιχα, μετά την έκπληξη της τράπεζας. κόβεται τον Ιούλιο. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ), εν τω μεταξύ, άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίασή της την Παρασκευή, παρά τις εικασίες για αύξηση επιτοκίων στο προσεχές διάστημα.

Ο χρυσός σπάει πάνω από τα προηγούμενα υψηλά ρεκόρ

Ο χρυσός σπάει πάνω από τα προηγούμενα υψηλά ρεκόρ που σημειώθηκαν την Τετάρτη στα 2.600 δολάρια μετά την απόφαση της Fed. Σε αυτή τη συνεδρίαση, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αποφάσισε να μειώσει τα επιτόκια κατά διπλή δόση 50 pbs (0,50%).

Η ανοδική τάση για το κίτρινο μέταλλο περιορίστηκε, ωστόσο, από τις γενικά θετικές ανακοινώσεις της Fed  για την ανάπτυξη των ΗΠΑ, την οποία η κεντρική τράπεζα είδε να παραμένει σταθερή στο 2,0% περίπου ετησίως μέχρι το τέλος του 2027. Αυτό υποδηλώνει ένα προφίλ «ήπιας προσγείωσης» για το οικονομία, η οποία είναι σε γενικές γραμμές θετική για το κλίμα. Ωστόσο, αυτό ήταν μάλλον αρνητικό για το ασφαλές καταφύγιο Gold. Έτσι, το πολύτιμο μέταλλο έπεσε γρήγορα αφού κορυφώθηκε.

Ταυτόχρονα, η αυξημένη πολεμική κατάσταση μπορεί να δημιουργήσει υποστηρικτικές ροές ασφαλούς καταφυγίου. Η χρήση εκρηκτικών τηλεειδοποιητών και ραδιοτηλεφώνων από το Ισραήλ για την εξάλειψη και τον τραυματισμό πρακτόρων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο έχει αυξήσει τον κίνδυνο κλιμάκωσης στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, υποστηρίζοντας ενδεχομένως το πολύτιμο μέταλλο.

  • AGORA-XRYSOU.COM
  • Κολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
    Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740

 

Share this post