Διάγραμμα τιμών χρυσού 100 ετών

Διάγραμμα τιμών χρυσού 100 ετών – Ιστορικό διάγραμμα

Το ιστορικό διάγραμμα τιμών χρυσού απεικονίζει το όφελος του χρυσού: ένα απόθεμα αξίας και προστασία από το αυξανόμενο δημόσιο χρέος.

Το διάγραμμα τιμών χρυσού 100 ετών προσφέρει πολλές πολύτιμες γνώσεις. Αν μη τι άλλο, το διάγραμμα τιμών χρυσού για +100 χρόνια επιβεβαιώνει ότι ο χρυσός είναι ένα απόθεμα αξίας καθώς προστατεύει από τον πληθωρισμό. Πρέπει να δείτε: ιστορικό διάγραμμα τιμών χρυσού και μακροπρόθεσμος συσχετισμός κρατικού χρέους.

Γιατί έχει σημασία το διάγραμμα τιμών χρυσού 100 ετών

Η τάση της τιμής του χρυσού στα 100 χρόνια ήταν κατευθυντικά υψηλότερη κατά τη διάρκεια των δεκαετιών. Η τιμή του χρυσού έχει σημασία για τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων τόσο των επενδυτών όσο και των καταναλωτών, για τους ακόλουθους λόγους:

  1. Διατήρηση πλούτου : Ο χρυσός έχει λειτουργήσει ιστορικά ως  αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού. Η ανοδική τάση των τιμών του χρυσού τον περασμένο αιώνα δείχνει την ικανότητά του να διατηρεί τον πλούτο με την πάροδο του χρόνου, καθιστώντας τον ελκυστικό για άτομα που θέλουν να προστατεύσουν τις αποταμιεύσεις τους από τη διάβρωση της αγοραστικής δύναμης.
  2. Οικονομική σταθερότητα : Η μακροπρόθεσμη τάση ανόδου των τιμών του χρυσού αντανακλά περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας και αστάθειας. Για τους καταναλωτές, αυτή η τάση χρησιμεύει ως βαρόμετρο για την υγεία της οικονομίας. Σηματοδοτεί πιθανούς κινδύνους και τους παρακινεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο διαφοροποίησης των επενδύσεών τους.
  3. Επενδυτική ευκαιρία : Ο χρυσός ως μακροπρόθεσμο επενδυτικό περιουσιακό στοιχείο δικαιολογείται λόγω της ανατίμησης της ιστορικής του αξίας. Η ανοδική τάση των τιμών του χρυσού τον περασμένο αιώνα υπογραμμίζει τις δυνατότητές του για ανατίμηση κεφαλαίου. Ο χρυσός τείνει να προσελκύει επενδυτές που αναζητούν μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου.
  4. Παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα : Οι τιμές του χρυσού επηρεάζονται από διάφορους μακροοικονομικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των γεωπολιτικών εντάσεων, των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής και των συναλλαγματικών διακυμάνσεων. Η ανοδική τάση των τιμών του χρυσού αντανακλά τις επίμονες ανησυχίες για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα, κατά τη διάρκεια των ετών και δεκαετιών. Προτρέπει να θεωρηθεί ο χρυσός ως ένα ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας που, πολύ συχνά, φαίνεται να είναι ένα επίμονο φαινόμενο.

Συνολικά, είναι σαφές από αυτά τα σημεία ότι η ιστορική τάση της τιμής του χρυσού έχει σημασία για τους επενδυτές και την κοινωνία.

Το διάγραμμα τιμών χρυσού 100 ετών

Το διάγραμμα τιμών χρυσού 100 ετών είναι μια απόλυτη ομορφιά.

Το αληθινό νόημα αυτού του ιστορικού διαγράμματος τιμών μπορεί να γίνει κατανοητό μόνο όταν σκεφτόμαστε με κοσμικούς όρους, συνδυάζοντας τα θεμελιώδη και την εγγενή αξία.

Υπάρχουν 3 πληροφορίες που μπορούν να αντληθούν από αυτό το ιστορικό διάγραμμα τιμών χρυσού:

  1. Η μακροπρόθεσμη κατεύθυνση είναι σταθερά υψηλότερη , παρά κάποιες οπισθοδρομήσεις στην πορεία.
  2. Υπήρξαν αρκετές περίοδοι στην ιστορία κατά τις οποίες η τιμή του χρυσού επιτάχυνε την ανοδική της κίνηση.
  3. Η άνοδος της τιμής του χρυσού ήταν εκπληκτική τη δεκαετία του ’70 λόγω του πληθωρισμού. Ισχυρή άνοδο σημείωσε ο χρυσός την περίοδο 2001-2011. Η ανοδική τάση επιβραδύνεται, σε σχετικούς όρους.

Οι τρεις φάσεις επιτάχυνσης (αγορά ταύρου) είναι πολύ ορατές στην έκδοση κηροπήγιο του διαγράμματος τιμών χρυσού 100 ετών (τριμηνιαία κεριά).

διάγραμμα τιμών χρυσού 100 χρόνια
Διάγραμμα τιμών χρυσού 100 χρόνια – ενημέρωση: Ιούνιος 2024

Ένα ακόμη μεγαλύτερο ιστορικό διάγραμμα τιμών χρυσού είναι το παρακάτω: το διάγραμμα τιμών χρυσού για 300 χρόνια. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ιστορική τιμή χρυσού με κάποια συνάφεια σήμερα (διαβάστε: στο σύγχρονο οικονομικό και νομισματικό μας σύστημα). Ισχύουν τα ίδια συμπεράσματα με αυτά που προέκυψαν από τον χάρτη χρυσού 100 ετών.

διάγραμμα τιμών χρυσού 100 χρόνια
Ιστορικό διάγραμμα τιμών χρυσού – ενημέρωση: Ιούνιος 2024

Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι ο χρυσός δεν θα μπορεί να ανέβει ψηλότερα από εδώ.

Ιστορική τάση τιμής χρυσού έναντι τάσης ΔΤΚ

Ένας από τους πιο σχετικούς συσχετισμούς, όταν σκεφτόμαστε την ιστορική τάση της τιμής του χρυσού, είναι  (δείκτης τιμών καταναλωτή).

Ουσιαστικά, αυτό που λέει αυτή η συσχέτιση είναι ότι η τιμή του χρυσού τείνει να κινείται υψηλότερα μαζί με την αύξηση του πληθωρισμού.

Το ιστορικό διάγραμμα ΔΤΚ, σε μορφή αρχείου καταγραφής, φαίνεται παρακάτω. Σημειώστε πώς ο ΔΤΚ διατηρήθηκε χαμηλός, σε ένα συγκεκριμένο εύρος . Επίσης, σημειώστε πώς ο ΔΤΚ ξεκίνησε μια εκθετική άνοδο από τη στιγμή που πρόεδρος νιξον αποφάσισε μονομερώς να αποσυνδέσει τον χρυσό από το παγκόσμιο σύστημα αποθεματικών του δολαρίου ΗΠΑ.

ιστορικό ΔΤΚ
ιστορική τάση ΔΤΚ – ενημέρωση: Ιούνιος 2024

Όταν λαμβάνεται υπόψη ο πληθωρισμός και προσαρμόζεται η τιμή του χρυσού για τον δείκτη ΔΤΚ, γίνεται σαφές πώς ο χρυσός διατηρεί τον πλούτο και την αγοραστική δύναμη. Η ιστορική προσαρμοσμένη τιμή χρυσού με προσαρμοσμένο ΔΤΚ φαίνεται πολύ διαφορετική σε σύγκριση με την ονομαστική τιμή χρυσού. Φαίνεται σταθερό, σε μεγάλη γκάμα, όχι trending. Έτσι πρέπει να είναι η διατήρηση του κεφαλαίου και η προστασία του πλούτου.

Προσαρμοσμένος ΔΤΚ για την τιμή του χρυσού
ιστορικός ΔΤΚ προσαρμοσμένος για την τιμή του χρυσού – ενημέρωση: Ιούνιος 2024

Ιστορικό διάγραμμα τιμών χρυσού προσαρμοσμένο για ΔΤΚ

Πέρα από τη συσχέτιση μεταξύ του χρυσού και του ΔΤΚ, βρίσκουμε αξία στο διάγραμμα τιμών χρυσού 200 ετών.

Τα βασικά στοιχεία από αυτό το ιστορικό διάγραμμα προσαρμοσμένο στην τιμή του χρυσού:

  • Η τιμή του χρυσού (μαύρη γραμμή) παρουσιάζει πολύ ισχυρή ανοδική τάση.
  • Η προσαρμοσμένη τιμή του χρυσού CPI (κίτρινη γραμμή) είναι μάλλον σταθερή, ακόμη και σε μια περίοδο 200 ετών.

Αυτό, για άλλη μια φορά, δείχνει ότι ο χρυσός διατηρεί την αγοραστική δύναμη.

Πρέπει να δείτε: Ιστορική τιμή χρυσού έναντι χρέους των ΗΠΑ

Η σχέση μεταξύ της ιστορικής τιμής του χρυσού και του χρέους των ΗΠΑ από το 1970 έως το 2023 διερευνάται στο παρακάτω γράφημα, χρησιμοποιώντας δεδομένα από το In Gold We Trust και την Federal Reserve Bank of St. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο χρυσός θεωρήθηκε ως αποθήκη αξίας και αντιστάθμισμα έναντι της οικονομικής αβεβαιότητας, με την τιμή του να συνδέεται στενά με τις ανησυχίες για το αυξανόμενο εθνικό χρέος των ΗΠΑ.

τιμή χρυσού συσχέτιση χρέους των ΗΠΑ ιστορικός

Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ αυξάνεται σταθερά από το 1970, φθάνοντας στο ιστορικό υψηλό των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023. Αυτή η αύξηση έχει πυροδοτήσει συζητήσεις στο Κογκρέσο σχετικά με την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους για να αποφευχθούν πιθανές χρεοκοπίες. Επιπλέον, όταν συνυπολογίζονται οι ομοσπονδιακές μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις, η δημοσιονομική ανισορροπία υπερβαίνει τα 244,8 τρισεκατομμύρια δολάρια, σχεδόν 10 φορές το τρέχον ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Το αυξανόμενο χρέος των ΗΠΑ συχνά οδηγεί σε ανησυχίες για τον πληθωρισμό, ωθώντας τους επενδυτές να στραφούν στον χρυσό ως αντιστάθμιση. Επιπλέον, καθώς τα επίπεδα χρέους αυξάνονται, οι επενδυτές μπορεί να αναζητήσουν ασφαλή περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός εν μέσω ανησυχιών για τη σταθερότητα της χρηματοπιστωτικής αγοράς.

Πολλές κεντρικές τράπεζες , γνωρίζουν πολύ καλά ότι το παγκόσμιο χρέος ξεφεύγει από τον έλεγχο. Υπάρχει λόγος για τον οποίο συσσωρεύουν φυσικό χρυσό.

Τιμές χρυσού σε πολλά παγκόσμια νομίσματα

Ενώ το ιστορικό διάγραμμα τιμών χρυσού συνοδεύεται από σοφά διδάγματα, δεν θέλουμε επίσης να παραβλέπουμε την τιμή του χρυσού σε παγκόσμια νομίσματα εκτός από το δολάριο ΗΠΑ.

Μια πρόσφατη ανάμνηση αυτού:

Στο άρθρο μας παρουσιάσαμε το ακόλουθο γράφημα. Αν και αυτά δεν είναι ιστορικά διαγράμματα τιμών χρυσού (καλύπτουν μόνο 10 χρόνια τάσεων στις τιμές του χρυσού), έχουν ένα πολύ σαφές μήνυμα: η τάση του χρυσού συνεχίζεται υψηλότερα.

τιμές χρυσού σε παγκόσμια νομίσματα
τιμές χρυσού σε παγκόσμια νομίσματα – ενημέρωση γραφήματος: Ιούνιος 2024

Τιμή χρυσού σε 100 χρόνια: συμπεράσματα

Εξερευνήσαμε τη σημασία της τάσης της τιμής του χρυσού 100 ετών και τη σημασία της τόσο για τους επενδυτές όσο και για τους καταναλωτές.

Το άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες από το διάγραμμα τιμών χρυσού 100 ετών, τη σταθερή ανοδική του κατεύθυνση και τις περιόδους επιταχυνόμενης ανάπτυξης. Εξερευνήσαμε τις συσχετίσεις μεταξύ των τιμών του χρυσού και παραγόντων όπως ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) και το εθνικό χρέος των ΗΠΑ, δίνοντας έμφαση στο ρόλο του χρυσού ως διατήρησης του πλούτου και της αγοραστικής δύναμης.

Συνολικά, η διαρκής σημασία της τάσης της τιμής του χρυσού 100 ετών και οι επιπτώσεις της για τους επενδυτές και την κοινωνία δεν μπορούν να τονιστούν αρκετά.

  • AGORA-XRYSOU.COM
  • Κολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
    Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740

 

Share this post