Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη, παγιώνοντας σχεδόν τα υψηλά ρεκόρ που έφθασαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν σαφήνεια για το μέγεθος της επικείμενης μείωσης των επιτοκίων από την Federal Reserve ενόψει της έκθεσης για τον πληθωρισμό που αναμένεται αυτή την εβδομάδα.

Ο χρυσός σποτ υποχώρησε 0,3% στα 2.510,02 δολάρια ανά ουγγιά, στις 1118 GMT. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,4% στα 2.545,40 δολάρια.

«Ο χρυσός έχει ήδη τιμολογηθεί στην αρχή του Σεπτεμβρίου του κύκλου μείωσης των επιτοκίων στις ΗΠΑ, επομένως οι τιμές μπορεί να δυσκολευτούν βραχυπρόθεσμα για να φτάσουν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα, εκτός εάν η αδυναμία των οικονομικών δεδομένων των ΗΠΑ υποστηρίξει μια μείωση 50 bps αντί για την αναμενόμενη 25 bps». Ο Ole Hansen, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων στη Saxo Bank, δήλωσε.

Ο Hansen βλέπει ενοποίηση κατά τους επόμενους μήνες, με περιορισμένο κίνδυνο βαθύτερης υποχώρησης στα $2.400.

Ο πιο ευνοημένος δείκτης πληθωρισμού της Fed, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ PCE, αναμένεται την Παρασκευή.

Οι έμποροι βλέπουν πιθανότητα 71% για μείωση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης (bp) και περίπου 29% πιθανότητα μεγαλύτερης μείωσης 50 bp, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch. Ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων τείνει να ενισχύει την ελκυστικότητα των χρυσών που δεν αποδίδουν.

Ο χρυσός έχει σημειώσει διαδοχικά υψηλά ρεκόρ φέτος, σημειώνοντας άνοδο περίπου 22% μέχρι στιγμής φέτος και έφθασε στο ανώτατο όριο των 2.531,60 δολαρίων την περασμένη εβδομάδα λόγω των προσδοκιών για επικείμενες μειώσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ και τις παρατεταμένες ανησυχίες για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, που επιδεινώθηκε από μια μεγάλη ανταλλαγή πυραύλων μεταξύ Ισραήλ και Ισραήλ και Η Χεζμπολάχ την Κυριακή.

«Ο χρυσός θα μπορούσε ακόμη και να ξεπεράσει τα 2700 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους, εάν η Fed καταφέρει να προσφέρει 100 μονάδες βάσης σε μειώσεις επιτοκίων πριν από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τις τρέχουσες προσδοκίες της αγοράς», δήλωσε ο Han Tan, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Exinity Group.

“Ο μήνας Δεκέμβριος σημείωσε επίσης το υψηλότερο μέσο μηνιαίο κέρδος για τον χρυσό τα τελευταία 5 χρόνια. Εάν αυτή η εποχικότητα εμφανιστεί ξανά, αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην εορταστική επευφημία για τους ταύρους χρυσού.”

Μεταξύ άλλων μετάλλων, το σποτ ασήμι σημείωσε άνοδο 0,1% στα 29,93 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε μικρή μεταβολή στα 962,25 δολάρια και το παλλάδιο κέρδισε 1,3% στα 971,00 δολάρια.

  • AGORA-XRYSOU.COM
  • Ελ. Βενιζέλου 53, Πειραιάς            
  • Κολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
    Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740

 

Share this post