Η τιμή του χρυσού σε υψηλό μήνα

Η τιμή του χρυσού πλησιάζει σε υψηλό μήνα εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Οι τιμές του χρυσού ξέσπασαν από την πτώση τη Δευτέρα, καθώς οι έμποροι αναμένουν βασικά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που ενδέχεται να ενισχύσουν τις πιθανότητες να στραφεί η Federal Reserve προς τη νομισματική χαλάρωση τον επόμενο μήνα.

Ο χρυσός σποτ κέρδισε 1,5% στις 1:35 μ.μ. ET στα 2.466,28 δολάρια ανά ουγγιά, κοντά στο υψηλότερο επίπεδο ενός μήνα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ανανεώθηκαν ξανά , σημειώνοντας άνοδο 1,2% στα 2.503,60 δολάρια ανά ουγγιά στη Νέα Υόρκη.

Ο χρυσός χρυσός έχει πλέον ανακάμψει , και παραμένει σε απόσταση αγγίγματος με υψηλό όλων των εποχών. Για το έτος, το πολύτιμο μέταλλο κέρδισε σχεδόν 20%, κυρίως λόγω των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων της Fed φέτος.

Η πρόσφατη χαλάρωση των πιέσεων στις τιμές ενίσχυσε την εμπιστοσύνη των υπευθύνων χάραξης πολιτικής ότι μπορούν να αρχίσουν να μειώνουν το κόστος δανεισμού εστιάζοντας εκ νέου την προσοχή τους στην αγορά εργασίας, η οποία δείχνει μεγαλύτερα σημάδια ψύξης.

Οι αγορές τιμολογούν με πιθανότητα 49% για μείωση του επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης από τη Fed τον Σεπτέμβριο, δείχνει το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

Ωστόσο, η διοικητής της Fed Μισέλ Μπάουμαν δήλωσε το Σάββατο ότι εξακολουθεί να βλέπει ανοδικούς κινδύνους για τον πληθωρισμό και τη συνεχιζόμενη ισχύ στην αγορά εργασίας, σηματοδοτώντας ότι μπορεί να μην είναι έτοιμη να υποστηρίξει μια μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Οι επενδυτές προετοιμάζονται τόσο για τους δείκτες τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ όσο και για τους δείκτες τιμών καταναλωτή που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα, και οι δύο θα ρίξουν φως στον πληθωρισμό στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Αν και ο ΔΤΚ αναμένεται να παρουσιάσει μέτρια αύξηση των τιμών τον Ιούλιο, οι ετήσιες μετρήσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται με αργό ρυθμό, ανέφεραν οι αναλυτές.

Μαζί με τις προσδοκίες μείωσης των επιτοκίων, ο χρυσός υποστηρίχθηκε επίσης από την αγορά σταθερών κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως και από την ισχυρή ζήτηση από τους Κινέζους καταναλωτές.

Ο χρυσός παραμένει «υποστηριζόμενος από γεωπολιτικούς κινδύνους και αναμενόμενες μειώσεις επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας εν μέσω αυξημένων εντάσεων» που αφορούν το Ιράν και το Ισραήλ καθώς και την Ουκρανία, σύμφωνα με έκθεση της Saxo Bank A/S τη Δευτέρα.

«Όπως και να το δεις, ο χρυσός προβάλλεται πλέον ως πολυπληθές εμπόριο. Το Street είναι ομόφωνα ανοδικό, αλλά η τοποθέτηση μακροοικονομικών κεφαλαίων μπορεί τώρα να αξιοποιηθεί χωρίς επικείμενη ύφεση»

  • Site
  •             AGORA-XRYSOU.COM
    • Ελ. Βενιζέλου 53, Πειραιάς
      Τηλ.: 211.1825001 & 697.2027740
      Βρείτε μας στο χάρτη
    • Κολοκοτρώνη 9 (2ος όροφος), Σύνταγμα
      Τηλ.: 211.1835856 – 697. 2027740

Share this post